КД 8 клас

Додано: 2 березня 2023
Предмет: Етика, 8 клас
Тест виконано: 42 рази
11 запитань
Запитання 1

Особливу популярність мала козацька уха готувалася на ...

варіанти відповідей

воді

сироватці

квасі

Запитання 2

Основний компонент соломахи -

варіанти відповідей

кукурудзяне борошно

гречане борошно

пшеничне борошно

Запитання 3

Напій пов'язаний з медом та запашними травами

варіанти відповідей

збитень

нардек

узвар

Запитання 4

На яке свято готують шулики?

варіанти відповідей

Різдво

Медовий Спас

Великдень

Запитання 5

Готували з пророщеного (окільцьованого) ячменю, який висушували, підсмажували й варили, як кашу, (як і путря, кваша, тобто страви з використанням солоду) мали солодкуватий смак і вважалися ласощами.

варіанти відповідей

кльоцки

галушки

зубці

Запитання 6

Куліш - козацька каша, обов'язковим компонентом якоє ї

варіанти відповідей

кукурудза

пшоно

гречка

Запитання 7

Оберіть правильне твердження про галушки

варіанти відповідей

Одна з найдавніших страв, поширених серед слов'янських народів. Круте підсолене пшеничне на яйцях тісто розтирали з мукою у дерев'яних ночовках дерев'яною ложкою, кописткою або рукою доти, доки не утворювалися кульки розміром з горошину чи квасолину. Їх варили в окропі або молоці, іноді у м'ясній юшці.

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смутами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).

Запитання 8

Капуста засипана, капуста з пшоном — друга за значенням після борщу рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.

варіанти відповідей

куліш

капусняк

голубці

Запитання 9

Про карасів в сметані згадує ще ...

варіанти відповідей

Тарас Шевченко

Сергій Жадан

Максим Рильський

Запитання 10

Терюхи, кремзлики - це

варіанти відповідей

відбивні

деруни

млинці

Запитання 11

ЮНЕСКО визнав борщ українським

варіанти відповідей

1939

2012

2022

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест