Кейтеринг

Додано: 7 грудня 2023
Предмет:
36 запитань
Запитання 1

Які основні складові успішного обслуговування бенкету-фуршету десерту кейтеринговою компанією?

варіанти відповідей

Розташування десертів у привабливому порядку

Наявність різноманітних видів десертів

Постійне поповнення столу свіжими десертами

Всі вище перераховані

Запитання 2

Оберіть коефіцієнт норми розрахунку тарілок закусочних який застосовують для розрахунку бенкету-фуршету?

варіанти відповідей

0,5-0,75

1,5-2

0,75-1

0,25-0,5

Запитання 3

Вкажіть норму безалкогольного напою в зимовий період який розраховують на одну людину при проведенні бенкету?

варіанти відповідей

100 мл

250 мл

500 мл

1000 мл

Запитання 4

Яка повинна бути довжина загального фуршетного столу?

варіанти відповідей

не більше 5 м

не більше 7 м

не більше 10 м

не більше 12м

Запитання 5

Вкажіть норму безалкогольного напою в літній період який розраховують на одну людину на бенкеті-фуршеті?

варіанти відповідей

100 мл

250 мл

500 мл

1000 мл

Запитання 6

Яка загальноприйнята норма споживання вина  на бенкеті-фуршеті на одну людину?

варіанти відповідей

0,50

0,100

0,300

0,150

Запитання 7

Вкажіть кількість офіціантів  при обслуговуванні бенкету-фуршету на 50 гостей?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 8

Яку кількість сервантів потрібно залишити в залі для обслуговування бенкету-фуршету на 100 гостей?

варіанти відповідей

1-2

2-3

3-4

4-5

Запитання 9

Який відсоток запасу для столової білизни потрібно передбачити офіціанту для організації бенкету?

варіанти відповідей

3%

5%

10%

12%

Запитання 10

Дії менеджера кейтерингової компанії перед початком обслуговування бенкету?

варіанти відповідей

Провести інструктаж

Зустрічати гостей

Контролювати послідовність подачі приготовлених страв

Всі вище перераховані

Запитання 11

Скільки часу відводиться на прихід персоналу та переодягання в спецодяг?

варіанти відповідей

10 хв

15 хв

20 хв

25 хв

Запитання 12

Яка норма довжини столу на одного гостя при організації бенкету-фуршету?

варіанти відповідей

0,1-0,2

0,6-0,8

0,3-0,4

0,8-1,0

Запитання 13

Яка норма довжини столу на одного гостя при організації бенкету за столом з частковим обслуговуванням офіціантів?

варіанти відповідей

0,1-0,2

0,6-0,8

0,3-0,4

0,8-1,0

Запитання 14

Як забезпечити безперервне обслуговування гостей пiд час бенкету-фуршету?

варіанти відповідей

Забезпечити постiйне поповнення столiв новими закусками та напоями

Забезпечити наявнiсть необхiдного посуду та приладдя для гостей

Контролювати рiвень напоїв у склянках та їх своєчасне поповнення

Всi вище перерахованi

Запитання 15

Яка повинна бути довжина скатертини на торці столу?

варіанти відповідей

0,5

0,2

0,4

0,25

Запитання 16

Який столовий набір слід використати для споживання рибної холодної закуски?

варіанти відповідей

Закусочний

Столовий

Рибний

Десертний

Запитання 17

Указати правильний варіант розміщення фужера для води при попередньому сервуванні столу?

варіанти відповідей

За ножем

Зліва від закусочної тарілки

Навпроти закусочної тарілки

Навпроти пиріжкової тарілки

Запитання 18

Указати правильне визначення процесу фламбування?

варіанти відповідей

Подавання у цілому вигляді

Філірування риби

Підпалювання облитої спиртом або коньяком страви

Приготування страви з використанням фондюшниці

Запитання 19

Яку кількість гостей повинні обслуговувати два офіціанти на бенкеті з повним обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

6-8 чол

10-13 чол

12-15 чол

до 20 чол

Запитання 20

З кого починають процес обслуговування на офіційних бенкетах?

варіанти відповідей

З господаря, потім почесного гостя

З почесного гостя, потім господаря

З гостей, які сидять в центрі столу

З гостей, які сидять на краю столу

Запитання 21

Який спосіб подавання страв використовують на бенкетах із повним обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

Французький

Американський

Англійський

Австрійський

Запитання 22

Як подають кріплені (міцні) вина?

варіанти відповідей

У мадерних чарках об’ємом 75 мл або у келихах ємністю 125 мл без підігрівання та охолодження.

У чарках об’ємом 50 мл із температурою +12 - 14°С

У високих конусних склянках ємністю 200 мл із температурою +18 - 20 °С.

У келихах ємністю 200 мл із температурою +20 - 22 °С

Запитання 23

Кейтеринг  - це

варіанти відповідей

Організація спортивних видів розваг

Організація ігор їз грошовим виграшем

Доставка провізії та обслуговування споживачів

Додаткові послуги ресторану вищого класу

Запитання 24

За повнотою наданих послуг розрізняють такі види кейтерингового обслуговування

варіанти відповідей

Сніданками

Обідами

Вечерею

Готовими продуктами харчування та повносервісне

Запитання 25

За кейтерингового обслуговування ЗРГ здійснює виробничий процес:

варіанти відповідей

У спеціально обладнаних кухнях

На природі

На місці проведення заходу в адміністративних приміщеннях

На місці проведення заходу в заготівельних приміщеннях

Запитання 26

Гарячі страви до місця  проведення заходу доставляють так

варіанти відповідей

В одноразовому пластиковому посуді

У порцеляново-фаянсовому посуді

У термоконтейнерах, мармітах, спеціальних термосах, здатних підтримувати температуру дві-три години

У скляному та металевому посуді, здатному підтримувати температуру три-чотири години

Запитання 27

Готову продукцію доставляють до початку бенкету за такий час:

варіанти відповідей

0,5 год

1-2 год

3-4 год

5-6 год

Запитання 28

Основними є такі кейтерингові послуги

варіанти відповідей

Організація культурного дозвілля

Дизайнерське оформлення приміщень

Прибирання приміщень після бенкету

Приготування та доставка продукції ресторанного господарства, послуги офіціантів з обслуговування

Запитання 29

На вартість замовлення кейтерингової компанії впливають такі чинники:

варіанти відповідей

Тип ЗРГ, складність меню, сценарій проведення свята

Вік гостей

План-схема розміщення фуршетних столів

Пожежна та екологічна безпека

Запитання 30

Предмети матеріально-технічного забезпечення кейтерингової компанії зберігаються в таких приміщеннях:

варіанти відповідей

На виробництві

На складі

В адміністративній групі приміщень ЗРГ

У торговельній групі приміщень ЗРГ

Запитання 31

За кейтерингового обслуговування бенкету-фуршету кількість гостей на одного офіціанта така:

варіанти відповідей

3-4

5-6

7-8

25-30

Запитання 32

За кейтерингового обслуговування бенкету за столом з повним  обслуговуванням кількість гостей на одного офіціанта така:

варіанти відповідей

2-4

4-5

6-7

10-12

Запитання 33

Мінімальна чисельність штату служби кейтерингу така:

варіанти відповідей

Дві особи

Чотири особи

Шість осіб

Вісім осіб

Запитання 34

Кількість страв на столах при підготовці бенкету-фуршету контролює такий працівник

варіанти відповідей

Кухар

Офіціант

Заступник директора ресторану

Старший касир

Запитання 35

Кількість напоїв на столах при підготовці бенкету-фуршету контролюють такиі працівники

варіанти відповідей

Буфетник

Заступник  директора ресторану

Бармени

Старший касир

Запитання 36

консультант по сортам сигар, їх правильному розкурюванню і поєднанню з напоями - це...

варіанти відповідей

сомельє

тітестор

вітольє

фумельє

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест