Кінематограф: захопливе видовище

Додано: 27 березня 2023
Предмет: Мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 127 разів
12 запитань
Запитання 1

Одним з найвідоміших перших кольорових фільмів є кінокартина 1939року. Режисер Віктор Флемінг, продюсер Девід Селзнік, поставлена за однойменним романом американської письменниці Маргарет Мітчелл. 

варіанти відповідей

«Віднесені штормом»

«Провітрені вітром»

«Віднесені вітром»

«Піднесені вітром»

Запитання 2

Мистецтво зміни зовнішності актора. У ньому використовуються спеціальні фарби, перуки, пластичні наклейки.

варіанти відповідей

Перевтілення

Маскування

Грим

Макіяж

Запитання 3

Який елемент образу героя, допомагає створити потрібне оточення, а також розкрити внутрішній світ героя. За кожну деталь якого елементу відповідає художник, адже це впливає на загальне сприйняття художнього образу картини, його відповідності тій епосі, у якій відбуваються дії?

варіанти відповідей

Світло

Грим

Костюм

Реквізит

Запитання 4

Оберіть вірну назву кінофільму.

варіанти відповідей

«За двома вовками»

«За всіма зайцями»

«За синицею в руках»

«За двома зайцями»

Запитання 5

Для якого фільму 1984, (реж. Девід Лінч) було побудовано вражаючу декорацію тронного залу Імператора. Вона була створена з деревини, гіпсу та інших матеріалів, але облицювання повинно було виглядати так, ніби все зроблено із чистого золота, зокрема 24 тис. сталактитів, які насправді були виготовлені з полістиролу. Їх створювали й розвішували вручну впродовж трьох місяців.

варіанти відповідей

«2001 рік: Космічна одіссея» 

«Дюна» 

«Віднесені вітром» 

«Володар перснів» 

Запитання 6

Романтична кінокомедія 2001 року французького кінорежисера Жана-П'єра Жене з Одрі Тоту у головній ролі. Стрічка завоювала премії «Сезар», «BAFTA», її номінували на «Оскар».

варіанти відповідей

"Амелія"

"Дюна"

"Віднесені вітром"

"Амелі"

Запитання 7

Італійська трагікомедія 1997 року. У головних ролях Роберто Беніньї, Ніколетта Браскі. Відразу після виходу картина отримала широке міжнародне визнання. У 1998 році фільму був присуджений Гран-прі Каннського кінофестивалю, в тому ж році кінострічка була представлена на Оскар в семи номінаціях.

варіанти відповідей

«Красиве життя»

«Життя дивовижне»

«Життя прекрасне»

«Життя коротке»

Запитання 8

Початком активного розвитку спецефектів у кіно можна вважати кіноепопею Джорджа Лукаса 1977 з вигадливими інопланетянами, космічними кораблями й легендарними світловими мечами.

варіанти відповідей

«Зоряні війни» 

«Зоряний патруль» 

«Зоряна брама» 

«Зоряні пригоди» 

Запитання 9

Фільм 1964 року режисера Сергія Параджанова — поетична повість на межі реальності й казки, дійсності й уяви, достовірності та фантазії... «Цей фільм — поетична драма про велике кохання Івана й Марічки. Фільм вводить нас у світ народних переказів, звичаїв і побуту старих Карпат».

варіанти відповідей

«Віднесені вітром»

«Дюна»

«Тіні забутих предків»

«Життя прекрасне»

Запитання 10

Важить ім'я цього відомого українського актора.

варіанти відповідей

Лесь Сердюк

Богдан Ступка

Костянтин Степанков

Анатолій Дяченко

Запитання 11

Група великих кінокомпаній — мейджорів: Columbia Pictures, 20th Century Fox, Warner Bros., Paramount Pictures, Universal Studios, Walt Disney Company, SONY Pictures, Metro Goldwyn Mayer (MGM). Разом фільми цих кіностудій забезпечують до 90 % касових зборів у США. Як прийнято називати об'єднання усіх кінокомпаній США?

варіанти відповідей

Болівуд

Голівуд

Фабрика зірок

індустрія

Запитання 12

Про кіно якої країни йдеться у вислові актора та режисера Джоя Муккерджі: «Наше кіно — це казка, створена за перевіреним рецептом: кохання, перемога добра над злом і пісня. Музика є частиною всього — вона в кожному ритуалі. Тож і кіно відповідне. Звісно, коли фільм показують за кордоном, його не завжди розуміють, танці можуть видаватися штучними, але тут, це природно».

варіанти відповідей

Китай

Японія

Індія

США

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест