Класифікація способів переробки.

Додано: 2 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 17 разів
10 запитань
Запитання 1

Консервування це -

варіанти відповідей

а. це різні способи зберігання продукції, яка швидко псується

б. це процес ошпарення або короткочасного варіння плодів, овочів до напівготовності.

в. це обжарювання овочів у жирах під, час якого маса зменшується менш, ніж на 30%.

г. це здатність плодоовочевої продукції зберігатися тривалий період часу без значних змін в якості і масі.

Запитання 2

Для консервування плодоовочевих продуктів, крім основних консервуючих речовин (солі, цукру, оцту і кислоти), використовують хімічні речовини, які мають антимікробну дію:



варіанти відповідей

а. сірчисту, сорбінову, бензойну кислоти  

б. малеїнову, сірчану, сорбінову кислоти

 в. соляну, оцтову, бензойну кислоти

г.  бензойну, оцтову, пропіонову кислоти

Запитання 3

Які антисептики використовують для консервування?



варіанти відповідей

а. соляна, сірчана, сірчиста кислоти

б. сірчана, бензойна, сорбінова кислоти

в. сірчиста, сорбінова, бензойна кислоти

 г. азотиста, сірчиста, сорбінова кислоти

Запитання 4

Який правильний температурний режим заморожування плодоовочевої продукції? 


варіанти відповідей

а. –50С

б. –200С

в. –250С

г.  –330С   

Запитання 5

Які огірки використовують для соління?



варіанти відповідей

а. зеленці

б. корнішони

в. пікулі

г. всі придатні

Запитання 6

Які є способи переробки плодоовочевої продукції?


варіанти відповідей

а. механічні, фізичні, хімічні, мікробіологічні

б. фізико-хімічні, фізичні, хімічні, мікробіологічні

в. фізичні, хімічні, мікробіологічні

г. фізичні, хімічні, біологічні

Запитання 7

Що таке сульфітація?



варіанти відповідей

а. консервування сірчистою кислотою      

б. обробка сировини парою

в. обробка сировини вапном

г.  консервування сірчаною кислотою

Запитання 8

Яким розчином проводять дезінфекцію вимитої тари?

    

варіанти відповідей

а. розчином їдкого натру

 б. хлорним вапном

в. чистою водою

г. їдким склом

Запитання 9

Які є види мікробіологічного способу переробки?



варіанти відповідей

а. сушіння, соління, квашення

б. спиртове бродіння, мочіння, соління, заморожування

в. квашення, спиртове бродіння, соління

г. квашення, соління, нагрівання

Запитання 10

До якого способу переробки відносяться сушіння і заморожування?

варіанти відповідей

біологічний

  фізико-хімічний

 хімічний

фізичний 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест