Компоненти їжі та склад харчових продуктів

Додано: 19 листопада
Предмет: Біологія, 8 клас
7 запитань
Запитання 1

Розщеплення вуглеводів починається в

варіанти відповідей

шлунку

товстому кишечнику

ротовій порожнині

тонкому кишечнику

Запитання 2

білки їжі розщеплюються в організмі до

варіанти відповідей

гліцеролу

жирних кислот

глюкози

амінокислот

Запитання 3

продукти розщеплення жирів використовуються організмом для

варіанти відповідей

синтезу власних жирів

засвоєння вітамінів

побудови клітин

джерело енергії

джерело води

синтезу глюкози

накопиченні у вакуолях клітин

засвоєння деяких вітамінів

Запитання 4

вуглеводи розщеплюються ферментом амілазою, яка міститься в

варіанти відповідей

слині

підшлунковій залозі

печінці

шлунку

Запитання 5

мінеральні речовини потрібні організму для:

варіанти відповідей

синтезу вуглеводів

транспортування кисню

роботи нервової системи

роботи м'язової системи

розчинення білків у шлунку

синтезу деяких ферментів

утворення кісткової тканини

Запитання 6

вода в організмі людини всмоктується в

варіанти відповідей

шлунку

товстому кишечнику

тонкому кишечнику

ротовій порожнині

Запитання 7

вітаміни необхідні організму людини для

варіанти відповідей

збереження водно - сольового балансу

покращення кровообігу

синтезу ферментів

транспорту речовин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест