"Їжа та її компоненти. Харчові та енергетичні потреби людини"

 "Їжа та її компоненти. Харчові та енергетичні потреби людини"

Додано: 17 вересня
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Які основні поживні речовини необхідні для організму людини?

варіанти відповідей

 Білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали, вода.

 Білки, жири, вуглеводи.

Вітаміни, мінерали, вода.

Запитання 2

Яка основна функція білків в організмі людини?

варіанти відповідей

Будівельний матеріал для клітин і тканин.

Джерело енергії.

Регуляція обміну речовин.

Запитання 3

Яка основна функція жирів в організмі людини?

варіанти відповідей

Джерело енергії.

Захист внутрішніх органів.

Регуляція температури тіла.

Запитання 4

Основна функція вуглеводів в організмі людини це-

варіанти відповідей

Будівельний матеріал для клітин.

Забезпечення енергією.

Регуляція водно-сольового обміну.

Запитання 5

Від чого залежить добова потреба людини в енергії?

варіанти відповідей

Від зросту.

Від кольору очей

Від віку, статі, фізичної активності, маси тіла.

Запитання 6

Що таке метаболізм?

варіанти відповідей

Сукупність усіх хімічних реакцій, що відбуваються в організмі


Процес травлення їжі


Процес дихання

Запитання 7

Які продукти є основними джерелами білка?

варіанти відповідей

М'ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові


Хліб, макарони

Фрукти, овочі

М'ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові,хліб, макарони,фрукти, овочі

Запитання 8

Які важливі функції виконують жири ?

варіанти відповідей

Захисна функція: Жирова тканина захищає внутрішні органи від механічних пошкоджень і допомагає підтримувати сталу температуру тіла.

Транспортна функція: Жири беруть участь у транспорті жиророзчинних вітамінів (A, D, E, K) по організму.

Структурна функція: Жири є складовою частиною клітинних мембран і нервової тканини.

Регуляторна функція: Деякі жири беруть участь у регуляції гормонального балансу.

Усі перелічені.

Запитання 9

Тугоплавкі жири це-

варіанти відповідей

Баранячий

Яловиший

Рослинні олії

Вершкове масло

Запитання 10

З'єднайте продукт харчування (борошно)  з основною поживною речовиною, яку він містить:

варіанти відповідей

Білок

Жовток

Вугливоди

Жири

Запитання 11

Встановіть правильну послідовність етапів перетворення їжі в організмі:

варіанти відповідей

1Перетравлення їжі в кишечнику

2Попадання їжі в шлунок

3Всмоктування поживних речовин в кров

4Подрібнення їжі в ротовій порожнині

4Перетравлення їжі в кишечнику

3Попадання їжі в шлунок

2Всмоктування поживних речовин в кров

1Подрібнення їжі в ротовій порожнині

3Перетравлення їжі в кишечнику

2Попадання їжі в шлунок

4Всмоктування поживних речовин в кров

1Подрібнення їжі в ротовій порожнині

Встановіть правильну послідовність етапів перетворення їжі в організмі:

3Перетравлення їжі в кишечнику

4Попадання їжі в шлунок

1Всмоктування поживних речовин в кров

2Подрібнення їжі в ротовій порожнині


Запитання 12

Вкажіть жиророзчинні вітаміни:

варіанти відповідей

СДFD12

В12,В 6

АFКЕД

ВАД

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест