Кондитерські товари

Додано: 29 жовтня 2022
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
25 запитань
Запитання 1

Плід дерева какао:


варіанти відповідей

нагадує великий огірок, у м’якоті якого 25 – 40 насінин від рожевого до фіолетового кольору з гірким в’язким смаком, без виразного аромату

ззовні нагадує велику м’ясисту соснову шишку. Маса 1,5 – 2кг. М’якоть жовтувата, ніжна, смачна, солодко-кисла з сильним приємним ароматом, на вершині плода - пучок листя

складається з великої кількості зрослихся окремих плодиків, розміщених в одному плодоложі

Запитання 2

Какао-порошок обробляють лугом для:


варіанти відповідей

надання йому специфічного смаку і аромату

одержання стійкої суспензії у воді

Запитання 3

Какао-масло одержують:


варіанти відповідей

при розмелюванні какао-крупки і подальшому пресуванні какао – тертого

при додаванні порошку-какао до вершкового масла

Запитання 4

Одержують уварюванням фруктового пюре, цукру, патоки з додоаванням жалюючих речовин ( агару і пектину) або без них, якщо плодово-ягідна сировина містить достатню кількість пектину:


варіанти відповідей

желейний мармелад

фруктово-ягідний мармелад

Запитання 5

Мармелад шаровий випускають:


варіанти відповідей

розлитим у ящики, коробки масою 5 – 7кг

у вигляді невеликих фігурок різної форми біля 16 г

з суміші пюре яблучного і абрикосового він має більш затяжну консистенцію, невеликий розмір і посипану цукром поверхню

Запитання 6

Одержують уварюванням цукру з водним розчином пектину або агару з додаванням органічних кислот, харчових барвників і ароматичних речовин:


варіанти відповідей

мармелад желейний

мармелад фруктово-ягідний

Запитання 7

Варення – це:


варіанти відповідей

уварені в цукровому сиропі плоди і ягоди, які від сиропу не відділяються

уварені в цукровому чи цукрово-паточному сиропі плоди, ягоди, деякі овочі, сироп вільно відділяється

уварене плодово-ягідне пюре з цукром до мазкої консистенції

Запитання 8

Зберігати мармелад слід при:


варіанти відповідей

температурі 10 С і відносній вологості повітря 65%

температурі 18 С і відносній вологості повітря 75-80%

температурі 25 С і відносній вологості повітря 90%

Запитання 9

Зефір відносять до одного з видів:


варіанти відповідей

клеєвої пастили

заварної пастили

желейного мармеладу

фруктово-ягідного мармеладу

Запитання 10

Продукт з цілих або нарізаних плодів і ягід зварених в цукровому сиропі до одержання желеподібної консистенції, плоди від сиропу не відділяються:


варіанти відповідей

варення

джем

повидло

галярет

Запитання 11

Продукт одержаний з плодово-ягідного пюре увареного з цукром:


варіанти відповідей

варення

джем

повидло

галярет

Запитання 12

Виготовляють у вигляді маленьких фігурок різних обрисів, суміші не менше як 5 забарвлень, аромат підбирають відповідно до кольору:


варіанти відповідей

карамель льодяникову загорнуту

карамель льодяникову таблеткову

монпансьє льодяникове

Запитання 13

Карамель Золотий вулик, Бджілка відноситься до карамельних виробів з:


варіанти відповідей

молочними начинками

медовими начинками

масляно-цукровими начинкам

шоколадно-горіховими начинками

Запитання 14

До карамелі з прохолоджуючими ( масляно-цукровими) начинками відносять:                   


варіанти відповідей

Золотий вулик, Бджілка

Ромова, Лікерна, Арктик

Сніжок, Підсніжник, Білосніжка

Молочна крапля, Пташка, Чебурашка

Запитання 15

До карамелі з фруктово-ягідними і фруктовими начинками відносяться:


варіанти відповідей

Груша, Вишня, Малина, Абрикос

Ромова, Лікерна, Арктика

Золотий вулик, Бджілка, Апельсинова

Сніжок, Підсніжник, Білосніжка

Запитання 16

Цукерки Весна, Пілот, Буревісник відносяться:


варіанти відповідей

до цукерок з помадними корпусами

до цукерок з кремовими корпусами

до цукерок з лікерними корпусами

до цукерок з грильяжними корпусами

Запитання 17

З суміші плавленого цукру, подрібнених ядер горіхів готують:


варіанти відповідей

цукерки з помадними корпусами

цукерки з корпусами на основі праліне

цукерки з грильяжними корпусами

цукерк з кремовими корпусам

Запитання 18

Старанно розтираючи необсмажені ядра горіхів або абрикосових кісточок і змішуючи розтерту масу з цукровою пудрою готують:


варіанти відповідей

марципанову начинку карамелі

шоколадно-горіхову начинку карамелі

помадну начинку карамелі

фруктову начинку карамелі

Запитання 19

До карамелі з шоколадно-горіховими начинками відносяться:



варіанти відповідей

Дитяча, Корал, Колібрі

Гусячі лапки, Ракові шийки, Рачки

Зелений гай, Мозаїка, Миргородська

Сніжок, Підсніжник, Білосніжка

Запитання 20

До цукерок з корпусами на основі праліне, що являють собою тонкоподрібнену суміш смажених ядер горіхів, насіння олійних культур, з цукром відносяться цукерки:


варіанти відповідей

Золота рибка, Мімоза, Суфле

Ельбрус, Алтай, Білоруська картопля

Кара-кум, Червоний мак, Золота нива

Весна, Пілот, Буревісник

Запитання 21

Випікають з розсипчастого нееластичного тіста, поверхня світло-коричневого кольору з чітким малюнком (Чайне, Наша марка, Дорожне, Садко) печиво:


варіанти відповідей

цукрове

затяжне

Запитання 22

Печиво затяжне характеризується:


варіанти відповідей

світлим забарвленням поверхні, проколами, незначною крихкістю

світло-коричневим кольором поверхні, з чітким малюнком

дрібним розміром, розсипчастою структурою

Запитання 23

Пряники, які мають більш виражений аромат, темний колір і довше не черствіють так як їх готують з додаванням меду ( Медові, Дорожні, Молодіжні )

відносяться до:


варіанти відповідей

сирцевих

заварних

Запитання 24

Кондитерський виріб шарово-волокнистої структури, складається з тонких волокон збитої з піноутворювачами карамельної маси і розтертих смажених олійних культур


варіанти відповідей

карамель

халва

галети

печиво

Запитання 25

Зварені у цукровому або цукрово-патоковому сиропі фрукти, ягоди, овочі або їх частинки, з додаванням для деяких харчових кислот, підсушені, обсипані цукром-піском і глазуровані - це:

варіанти відповідей

цукати

карамель

драже

джем

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест