Конструктивізм

Додано: 16 листопада 2022
Предмет: Мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 176 разів
6 запитань
Запитання 1

Аавангардистський метод (стиль, напрямок) в мистецтві, який характеризується суворістю, геометризмом, лаконічністю форм і монолітністю зовнішнього вигляду.

варіанти відповідей

 неокласицизм

 реалізм

 конструктивізм

Запитання 2

Основний принцип конструктивізму

варіанти відповідей

 функціональність

 краса


міцність

Запитання 3

Напрям в авангардизмі 1910-1930-х рр., що охоплює архітектуру, образотворче і декоративно-прикладне мистецтво, фотографію, частково — літературу, театр, кіно, музику. Характеризується лаконізмом і абстрактністю форм.

варіанти відповідей

абстракціонізм

конструктивізм

модернізм

Запитання 4

Він працював у царині станкової, книжно-журнальної і промислової графіки, рекламного дизайну, оформлював інтер’єри, трибуни для агітації. Художник проводив творчі досліди над шрифтами і фактурами, створював не лише живописні, а й рельєфні абстрактні композиції, використовуючи нетрадиційні матеріали (наприклад, наждачний папір), поєднував їх з цифрами, текстами. Лідера харківського авангарду. Про кого йдеться?

варіанти відповідей

Вадим Меллер

Василь Єрмилов

Олександр Хвостенко-Хвостов

Запитання 5

Символом вітчизняного конструктивізму вважають ансамбль площі Свободи в ..., де домінує споруда Держпрому. У часи зведення комплексу це місто було столицею України, отже, не дивно, що саме тут виник найвеличніший «хмарочос» Європи.

варіанти відповідей

Києві

Харкові

Одесі

Запитання 6

Його ідеями захоплювалися в усьому світі, будинки за його проектами зведено у Швейцарії, Франції, Німеччині, США, Аргентині, Японії, Індії, Бразилії. Універсальні прийоми цього архітектора стали звичними в будівництві («вільний фасад», «дахи-тераси», стрічкові каркасні вікна). Утім, деякі конструкції «великого урбаніста» здавалися сучасникам надто ексцентричними.

варіанти відповідей

Вальтер Гропіус

Людвіг Міс ван дер Рое

 Ле Корбюзьє

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест