Предмет Стандартизація. Тема: "Контроль якості напівфабрикатів".

Додано: 16 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 172 рази
10 запитань
Запитання 1

1. Який відсоток продукту використовують для  отримання середнього зразку  продукту від загальної кількості?



варіанти відповідей

1%

2%

3%

5%

Запитання 2

 Методи складання середнього зразку і зразку для лабораторного аналізу регламентовані:


варіанти відповідей

діючими стандартами і технічними умовами

ГОСТом

технічними умовами

санітарно-епідеміологічною станцією

Запитання 3

З чого починають взяття середнього зразку для лабораторного аналізу?

варіанти відповідей

з заповнення ТТК

з органолептичної оцінки

з складання акту

з пакування в контейнери та стікерування

Запитання 4

При списанні вилучених напівфабрикатів складають акт в:

варіанти відповідей

1 екземплярі

2 екземплярах

3 екземплярах

4 екземплярах

Запитання 5

Хто здійснює контроль якості напівфабрикатів :

варіанти відповідей

матеріально-відповідальні особи

працівники кухні

бригадир

керівник підприємства

Запитання 6

За якими показниками проводять визначення якості сировини?


варіанти відповідей

зовнішній вигляд, смак, запах, колір, консистенція;

зовнішній вигляд, смак, запах, консистенція;

зовнішній вигляд, запах, колір, консистенція;

зовнішній вигляд, маса, запах, колір, консистенція;

Запитання 7

  Якість яких показників можна визначити за допомогою органолептичного контролю?


варіанти відповідей

зовнішній вигляд, запах, колір, консистенція;

зовнішній вигляд, смак, запах, консистенція;

зовнішній вигляд, смак, запах, колір, консистенція;

зовнішній вигляд, маса, запах, смак, колір, консистенція;

Запитання 8

 За допомогою яких показників  проводять органолептичний аналіз якості напівфабрикатів:


варіанти відповідей

зовнішньому вигляду, кольору, запаху, консистенції, формі.

зовнішній вигляд, запах, колір, консистенція;

зовнішній вигляд, смак, запах, консистенція;

зовнішній вигляд, смак, запах, колір, консистенція;

Запитання 9

Що робити, якщо сировина викликає сумнів в доброякісності?


варіанти відповідей

не підписувати накладну;

відібрати пробу і відправити в санітарно-харчову лабораторію.

відібрати пробу і скласти акт

відправити в санітарно-харчову лабораторію.

Запитання 10

Яка мета проведення органолептичної оцінки сировини?

варіанти відповідей

для здійснення контролю;

для отримання виробів високої якості;

для заповнення бракеражного журналу;

для отримання високого прибутку.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест