Людина як складна біологічна система перебуває на .... рівні організації.
Вкажіть тканину, якій властиві збудливість і провідність:
Короткі, деревоподібні розгалужені відростки нейрона називають
М'яз, який поділяє порожнину тіла на грудну та черевну - це
Вкажіть основну функцію кровоносної системи:
Наука, яка вивчає функції внутрішніх органів та організму в цілому-
Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:
Чорна смородина, лимон, цибуля, апельсин, шипшина - це джерела вітаміну:
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання -
В яких продуктах міститься білок?
Найбільше уваги на тарілці збалансованого харчування приділяється
Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:
Який процес метаболізму в середині клітини відбувається з виділенням енергії та накопиченням її у вигляді АТФ?
Вкажіть органи, які належать до травної системи:
М′язова оболонка травного каналу побудована з
Коронка зуба зовні вкрита
Інфіковані м'ясні продукти, рибні консерви, солона та копчена риба, консерви домашнього приготування через недостатню їхню стерилізацію можуть спричинити захворювання
Вкажіть, який процес називають зовнішнім диханням:
До кісток верхньої кінцівки належить:
Укажіть правильну послідовність розташування відділів хребта, починаючи зверху:
1 г жирів при окисненні виділяє:
Жиророзчинними вітамінами є:
Укажіть співвідношення білків, жирів та вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:
Принципи здорового харчування:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома