2 період розвитку мікробіології - це імунологічний період
Першу вакцину застосував Луи Пастер
Перший мікроскоп винайшов А. Левенгук
До неклітинних збудників захворювань відносять бактерії
Еукаріоти мають ядро
Фізіологічні ознаки це характер росту мікробів на щильному поживному середовищі
Індивідуальність ДНК мікробів -це антигенни ознаки
Розміри вірусів коливаються від 2 до 10 мкм
Спорогенні палички це бацили та клостридії
Коки завжди утворюють спору
диплококи рухливі
До внутрішніх структур бактеріальної клітини відносяться : ядро, цитоплазма, плазміди та рибосоми
Лофотрихи це коли пучок джгутиків розміщується на обох полсах мікробної клітини
За складом поживні середовища бувають натуральні та синтетичні
Факультативні анаероби розвиваються тільки за відсутності кисню
Сапрофіти живляться живими організмами та надають ім шкоду
ферменти забезпечують швидкість метоболізму мікробної клітини
УФ опромінювання діє на мікроби бактеріостатично
Температура ніжче за яку мікроби припиняють життєдіяльність називається температурний оптимум
Дрібна повна стерилізація за низкіми температурами називається пастерізацією
віруси які паразітують на бактеріяї називають бактеріовіруси
Генетична інформація у мікробної клітині передається тільки вертикально
вміст ДНК мікробної клітини постійний за будь яких умов
Активність антибіотиків виражають у міжнародних одиницях дії
Тератогенна дія антибіотиків -це порушення генетичного апарату імунної системи
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома