Контрольна робота по темі "Безпека і здоров'я людини"

Додано: 27 грудня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 265 разів
24 запитання
Запитання 1

За типом судин,кровотечі поділяються,на:

варіанти відповідей

Артеріальна

Венозна

Капілярна

Внутрішня

Запитання 2

Які ознаки попереджають про те, що перед вами небезпечна територія?

варіанти відповідей

Знак «Обережно, міни!»


Мітки на деревах

Купка каміння, дроти, уламки снарядів

Натягнуті нитки, дроти, шнурки у траві чи між дерев

Запитання 3

При виявленні вибухонебезпечних предметів категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

варіанти відповідей

 повідомляти оперативні служби про знаходження предмета

підходити, торкатися предмета та пересувати його

 заливати його рідинами, засипати ґрунтом або намагатися чимось його накривати

попереджати про знахідку інших осіб

Запитання 4

На які рівні поділяються надзвичайні ситуації, в залежності від наслідків, а також обсягів технічних і матеріальних ресурсів?

варіанти відповідей

Державний, регіональний

Місцевий, локальний


Місцевий,об'єктовий

Запитання 5

Виберіть основні характерні ознаки, що вказують на можливу належність підозрілого предмета до вибухового пристрою:

варіанти відповідей

Наявність джерел живлення,мотузочок, скотчу;

Знаходження в місцях масового скупчення людей без нагляду валізи, пакунка;

Наявність джерел живлення;

Всі відповіді вірні.

Запитання 6

Позначте загальний принцип систем оздоровчого харчування.

варіанти відповідей

Хімічний склад їжі може бути будь-яким, оскільки організм людини візьме з неї все, що йому потрібно.

Не треба дотримуватися оптимального режиму харчування, можна їсти тоді, коли хочеться, навіть постійно.

До складу повноцінного раціону повинні входити поживні речовини п’яти класів: вуглеводи, жири, білки, вітаміни, неорганічні речовини й мікроелементи.

Енергетична цінність раціону харчування повинна відповідати бажанням людини.

Запитання 7

Комплекс спеціальних заходів і дій спрямованих на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я - це

варіанти відповідей

оздоровчі заклади

оздоровчі системи

 системи організму

система діагнозів

Запитання 8

Назвіть принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

вітаміни, мікроелементи, білки

помірність, різноманітність, збалансованість

режим, гігієна, здоровий спосіб життя

ефективність, творчість, національна кухня

Запитання 9

Назвіть хвороби до яких може призвести незбалансоване харчування

варіанти відповідей

 анорексія

діабет

ангіна

ковід - 19

ожиріння

серцево - судинні захворювання

Запитання 10

Причини харчового отруєння

варіанти відповідей

продукти з простроченим терміном зберігання

продукти, які зберігаються правильно

продукти, які вирощені на забруднених територіях

продукти, які купили на стихійних ринках

Запитання 11

Ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота і блювота

діарея, пронос

нежить, кашель

біль у животі

блідість, загальна слабкість

висока температура

біль у суглобах

спазми, утруднене дихання

Запитання 12

Вибери правильні дії у разі допомоги при харчовому отруєнні

варіанти відповідей

За перших ознак харчового отруєння необхідно викликати "швидку допомогу" за телефоном 103

Потрібно дати хворому випити 5 - 6 склянок кип1'яченої води і викликати блювоту

До прибуття "швидкої" нічого хворому не робити

Попередити всіх, хто їв ту саму їжу

Дати активоване вугілля з розрахунку 1 пігулку на 10 кг ваги хворого

Дати хворому гарячого солодкого чаю, або молока

Запитання 13

До традиційних оздоровчих систем відносять:

варіанти відповідей

йога

загартовування

у-шу

раціональне харчування

Запитання 14

Підліткам необхідно харчуватися,яку кількість на день?

варіанти відповідей

1-2 рази

2-4 рази

3- 4рази

1-3 рази

Запитання 15

Отруєння, спричинене токсином мікроорганізмів. Викликане споживанням значної кількості консервованих продуктів, особливо виготовлених у домашніх умовах.

варіанти відповідей

Дизентерія

Бутулізм

Сальмонельоз

Холера

Запитання 16

Які продукти взяти для літньої прогулянки на природу, щоб не отруїтися?

варіанти відповідей

Хліб, помідори, твердий сир, яйця, твердокопчені ковбаски, яблука, чисту воду

Солодке печиво, тістечка з кремом, полуницю, солодку воду

Булки з маслом і вареною ковбасою, солодкий сирний рулет, компот

Запитання 17

Щоб позбутися надмірної маси тіла, необхідно:

варіанти відповідей

порадитися з другом

переглянути свої харчові звички, звернутися до дієтолога

виконувати спеціальний комплекс вправ, дібраних із журналу для підлітків

самостійно дотримуватися суворої дієти

Запитання 18

Назвіть хвороби до яких може призвести незбалансоване харчування.

варіанти відповідей

анорексія

діабет

ангіна

ожиріння

Запитання 19

Оберіть продукти в яких містяться білки

варіанти відповідей
Запитання 20

У щоденному раціоні людини найбільшу кількість порції повинні становити...

варіанти відповідей

солодощі

м'ясо та риба

зернові та хлібобулочні вироби

кисломолочні продукти

Запитання 21

Головне джерело енергії для організму

варіанти відповідей

Жири

Білки

Вуглеводи

Мінеральні речовини

Вітаміни

Запитання 22

Вони є основним "будівельним матеріалом" в організмі людини

варіанти відповідей

Білки

Мінеральні речовини

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

Запитання 23

З метою запобігання гострим інфекційним захворюванням органів травлення потрібно:

варіанти відповідей

дотримуватися дієти

не порушувати правил кулінарної обробки продуктів

дотримуватися правил зберігання продуктів

мити руки

Запитання 24

Назвіть види харчових отруєнь:   

варіанти відповідей

ботулізм

стафілокок

кишкова паличка  

сальмонельоз

мікотоксикози

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест