1. Клітини, з яких побудована нервова система:
2. До складу нейрона не входить:
3. Інформація від сенсорних систем обробляється в :
4. На малюнку зображено:
5. Вважіть, які рецептори здатні сприймати світло:
6. Потилична частка кори головного мозку розшифровує:
7. На малюнку зображено:
8. Око людини здатне сприймати світлові промені, які:
9. Назвіть структуру, за допомогою якої імпульси надходять до слухової зони кори півкуль.
10. Сукупність процесів у нюховій сенсорній системі, що здійснюють сприйняття хімічної інформації повітря називають:
11. Назвіть структуру, яка зображена на малюнку:
12. На формування смакових відчуттів впливають:
13. Дайте коротку відповіль: чи можуть центри смаку, нюху, зору бути взаємопов'язані й легко обмінюватися інформацією?
14. Дотикову механорецепцію здійснюють:
15. Для яких груп людей значно зростає значення тактильних відчуттів?
16. Рецептори смаку належать до:
17. Найчастіше серед порушень зору людини зустрічаються порушення заломлення світла це -
18. Назвіть спадкове порушення зору людини, на яке страждають переважно чоловіки:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома