Контрольна робота за І семестр зі STEM 7 клас

Додано: 27 листопада
Предмет: , 7 клас
15 запитань
Запитання 1

На які групи поділяється харчові продукти ?

варіанти відповідей

тваринного і рослинного походження;

рослинного походження

тваринного та вітамінного походження

Запитання 2

Енергію для життєдіяльності, будівельний матеріал для тканин і клітин людина отримує завдяки процессам

варіанти відповідей

дихання

виділення

травлення

Запитання 3

Елементи, регулярне надходження яких з їжею або водою в організм, абсолютно необхідно для нормальної його життєдіяльності це

варіанти відповідей

гормони

мікроелементи

вітаміни

жири

Запитання 4

Крохмаль належить до...

варіанти відповідей

вітамінів

вуглеводів

білків

ліпідів

Запитання 5

Харчова цінність продуктів це співвідношення

варіанти відповідей

білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин

харчових та смакових домішків та спецій

білків, жирів, вуглеводів

Запитання 6

Людині треба споживати стільки калорій

варіанти відповідей

скільки захочеться

скільки вмістить організм

скільки витрачається

Запитання 7

Вибери назву

____________________________________________________ — загальна концепція щодо необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. 

варіанти відповідей

Ноосфе́ра

Сталий розвиток

Дієтолог 

Запитання 8

Вибери правину відповдь

_________________________________________________ — частина Землі й навколопланетного простору, в якому виявляється вплив людини. Сучасна стадія розвитку біосфери, пов'язана з появою в ній людства і його діяльності.

варіанти відповідей

Дієтолог 

Сталий розвиток

Ноосфе́ра

Запитання 9

Завдання на відповідність

варіанти відповідей

нутріціолог - А) займається підтримкою або відновленням людського здоров'я;

нутріціолог - Б) експерт щодо харчових продуктів

нутріціолог - В) спеціаліст, здатний визначити індивідуальне меню кожної людини згідно з особистостями її імунної системи.

дієтолог - А) займається підтримкою або відновленням людського здоров'я

дієтолог - Б) експерт щодо харчових продуктів

дієтолог - В) спеціаліст, здатний визначити індивідуальне меню кожної людини згідно з особистостями її імунної системи

лікар - А) займається підтримкою або відновленням людського здоров'я  

лікар - В) спеціаліст, здатний визначити індивідуальне меню      кожної людини згідно з особистостями її імунної системи.


Запитання 10

Світові стратегії подлання голоду

варіанти відповідей

Програма "Нуль голоду" (Zero Hunger) – Цілі сталого розвитку ООН

Продовольча допомога під час надзвичайних ситуацій

Розвиток продовольчих систем. Зміна глобальних продовольчих систем є ключовою для боротьби з голодом.

Інновації в продовольчій безпеці

Політичні та економічні реформи. Для викорінення голоду необхідні глобальні політичні та економічні заходи

Боротьба зі змінами клімату

Міжнародна співпраця та партнерства

Усі відповіді вірні

Запитання 11

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

збалансованість

різноманітність

помірність

раціональність

Запитання 12

В чому виміряється енергетична цінність продуктів

варіанти відповідей

калоріях

кілокалоріях

джоулях

кілоджоулях

Запитання 13

Будівельний матеріал для організму

варіанти відповідей

вітаміни

білки

вуглеводи

Запитання 14

Енергію для життєдіяльності, будівельний матеріал для тканин і клітин людина отримує завдяки процессам

варіанти відповідей

дихання

виділення

травлення

Запитання 15

Перетворення речовин в організмі, починаючи з їхнього надходження і завершуючи виділенням непотрібних сполук, називають

варіанти відповідей

обмін речовин

метаболізм

травлення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест