Контрольне тестування на тему: «Зв'язок організму людини із зовнішнім середовищем. Сенсорні системи»

Тест виконано: 111 разів
16 запитань
Запитання 1

Де відбувається перетворення енергії подразників у нервові імпульси?

варіанти відповідей

у рецепторах

у корінцях чутливих нервів

у рухових нервах

у корі півкуль головного мозку

Запитання 2

Рецептори смаку належать до

варіанти відповідей

механорцепторів

хеморецепторів

фоторецепторів

терморецепторів

Запитання 3

Центральним відділом аналізатора є

варіанти відповідей

рецептор

нерв

кора півкуль

нервове волокно

Запитання 4

Здатність сенсорних систем звикати до інтенсивності впливу подразника - це

варіанти відповідей

адаптація

спеціалізація

взаємодія

тренованість

Запитання 5

Провідний відділ смакового аналізатора преставлений нервом

варіанти відповідей

блукаючим

язикоглотковим

окорухливим

трійчастим

Запитання 6

Прозора передня частина білкової оболонки, що пропускає і заломлює промені світла та захищає око від пошкоджень, - це

варіанти відповідей

сітківка

зіниця

рогівка

склера

Запитання 7

Місце найкращого бачення в органі зорової сенсорної системи:

варіанти відповідей

сліпа пляма

жовта пляма

склисте тіло

кришталик

Запитання 8

Чорний пігмент сітківки, що поглинає світло і перешкоджає відбиттю й розсіюванню променів, має назву

варіанти відповідей

родопсин

йодопсин

фусцин

меланін

Запитання 9

Частина внутрішнього вуха з отолітовими апаратами на внутрішній поверхні має назву

варіанти відповідей

присінок

ампули

лабіринт

завитка

Запитання 10

Помутніння кришталика

варіанти відповідей

короткозорість

катаракта

кон"юктивіт

куряча сліпота

Запитання 11

Канал, що з"єднує барабанну порожнину з носоглоткою

варіанти відповідей

кортіїв орган

овальне вікно

євстахієва труба

зовнішній слуховий прохід

Запитання 12

Яке зображення виникає на сітківці ока? (декілька варіантів відповіді)

варіанти відповідей

справжнє

зменшене

збільшене

обернене

Запитання 13

Сприйняття смаку зумовлене

варіанти відповідей

смаковими листками

смаковими тільцями

смаковими бруньками

смаковими кільцями

Запитання 14

Ноцицептори - це

варіанти відповідей

рухові рецептори

больові рецептори

внутрішні рецептори

рецептори орієнтації в просторі

Запитання 15

За допомогою якої сенсорної системи людина сприймає найбільший % інформації?

варіанти відповідей

слухова СС

смакова СС

зорова СС

нюхова СС

Запитання 16

Кожна сенсорна система має 3 відділи

варіанти відповідей

Рецепторний

Провідниковий

Периферичний

Центральний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест