контрольне заняття №1 Технологія приготування напівфабрикатів з риби, морепродуктів

Додано: 29 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 110 разів
15 запитань
Запитання 1

Осетрові риби розморожують так:



варіанти відповідей

тільки в холодній воді

тільки в холодній підсоленій воді

тільки на повітрі

Запитання 2

Стерлядь для використання цілою підготовляють так:


варіанти відповідей

оброблену стерлядь перев’язують шпагатом

оброблену стерлядь заправляють кільцем

видаляють жучки, відрубують голову, потрошать

Запитання 3

Для варіння порціонні шматочки з пластованої риби нарізують так:



варіанти відповідей

під кутом 90º та на шкірі роблять 2-3 надрізи

під кутом 90º


під кутом 30º

Запитання 4

Для припускання порціонні шматочки з пластованої риби нарізують так:



варіанти відповідей

під кутом 30º, починаючи від хвоста

під кутом 90º

під кутом 30º, починаючи з голови

Запитання 5

Для смаження основним способом можна використовувати:



варіанти відповідей

замариновані брусочки чистого філе риб довжиною 5-6 см та 1-1,5 см завтовшки

нарізані шматочки під кутом 30º

нарізані шматочки під кутом 90º

Запитання 6

 Для смаження у фритюрі нарізані шматочки панірують так:



варіанти відповідей

обкачують у борошні, змочують в льєзоні, обкачують в білій паніровці

обкачують у борошні, змочують в льєзоні

обкачують у борошні

Запитання 7

 До складу натуральної січеної маси із риби входять:



варіанти відповідей

м’якоть риби, хліб, часник, сіль, перець

м’якоть риби, сало шпик, часник, сіль, перець

м’якоть риби, сало шпик, хліб, часник, сіль, перець

Запитання 8

Напівфабрикат «Ковбаски рибні українські» панірують так:



варіанти відповідей

у сухарях

у борошні

змочують у льє зоні, обкачують у сухарях

Запитання 9

Судака фарширують так:



варіанти відповідей

начинкою наповнюють зняту шкіру

через спинний отвір

через отвір після відрізування голови

Запитання 10

Коропа для фарширування порціонними шматочками треба нарізати:




варіанти відповідей

на порціонні шматочки-кругляки

на порціонні шматочки-кругляки з м’якоттю на шкірі 0,5 см

на порціонні шматочки-кругляки з м’якоттю на шкірі 1 см

Запитання 11

 Щоб зняти плівку з кальмарів треба:




варіанти відповідей

занурити на 5-7 хв в гарячу воду (65-70º), потім промити 2-3 рази у холодній воді

занурити на 3-4 хв в окріп, потім промити 2-3 рази у холодній воді

занурити на 3-4 хв в гарячу воду (65-70º), потім промити

Запитання 12

Варено-морожені мідії розморожують так:



варіанти відповідей

у гарячій воді

у теплій воді

у холодній воді

Запитання 13

 Для приготування напівфабрикатів з риби для варіння можна використовувати:



варіанти відповідей

різні види риб

рекомендовані види риб

чисте філе риб

Запитання 14

 Якщо при паніруванні напівфабрикатів із натуральної січеної рибної маси паніровка потрапила всередину, то:




варіанти відповідей

при смаженні на поверхні виробів утворяться тріщини

при смаженні утвориться більш хрумка кірочка

це не вплине на якість виробу

Запитання 15

 Для напівфабрикату «Риба в тісті» рибу треба розібрати на:



варіанти відповідей

чисте філе у вигляді тонких шматочків

чисте філе у вигляді брусочків

філе зі шкірою у вигляді тонких шматочків

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест