Контрольне заняття №2 Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

Додано: 2 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 45 разів
18 запитань
Запитання 1

1.    Які овочі відносять до плодових? 

варіанти відповідей

гарбузові, томатні, бобові, зернові

томати, баклажани, перець 

горох, квасоля, боби

Запитання 2

Які овочі відносять до томатних? 

варіанти відповідей

горох, квасоля, боби

томати, баклажани, перець 

огірки, гарбузи, кабачки, патисони, кавуни, дині

Запитання 3

Які овочі відносяться до гарбузових?

варіанти відповідей

гарбузові, томатні, бобові, зернові

томати, баклажани, перець 

огірки, гарбузи, кабачки, патисони, кавуни, дині

Запитання 4

Які овочі відносяться до зернових?

варіанти відповідей

цукрова кукурудза

горох, квасоля, боби

томати, баклажани, перець

Запитання 5

Які овочі можна фарширувати?

варіанти відповідей

картопля, цибуля, перець, буряк, патисони, кабачки, помідори, баклажани

картопля, цибуля, перець, капуста, патисони, кабачки, помідори, баклажани

картопля, цибуля, перець, капуста, патисони, моркву, помідори, баклажани

Запитання 6

Чим відрізняються за хімічним складом гриби від овочів?

варіанти відповідей

містять мало вуглеводів

містять мало білків

містять мало жирів

Запитання 7

Назвіть форми простої нарізки овочів

варіанти відповідей

кільця, соломка, брусочки, кубики, часточки, кульки, напівкільця

кільця, соломка, брусочки, кубики, часточки, кружальця, напівкільця

кільця, соломка, брусочки, кубики, часточки, кружальця, напівкільця, гребінці

Запитання 8

Картопляну соломку використовують для:


варіанти відповідей

варіння

смаження у фритюрі

смаження основним способом

Запитання 9

 Соломку моркви можна використовувати для:



варіанти відповідей

супу з горохом

супу з крупами

борщу українського

Запитання 10

Капустяні шашки можна використовувати для:



варіанти відповідей

супу селянського

розсольнику домашнього

борщу зеленого

Запитання 11

Батат це:

варіанти відповідей

столова картопля

солодка картопля

земляна груша

Запитання 12

Термічний спосіб обробки овочів

варіанти відповідей

ручний, паровий

механічний, вогневий

паровий і вогневий

Запитання 13

Коренеплоди

варіанти відповідей

морква, буряк, редис, ріпа, бруква

морква, буряк, цибуля, ріпа, картопля

буряк, редис, морква, батат

Запитання 14

Натуральні консерви


варіанти відповідей

виробляють з різних овочів, які попередньо обсмажують у жирі (для поліпшення кольору, смаку, запаху і підвищення калорійності) і заливають томатним соусом. До цієї групи належать овочі фаршировані, консерви нарізаних овочів, овочеві салати. Закусочні консерви використовують як само стінну страву і як додатковий гарнір.

виробляють з одного виду бланшованих овочів, які можуть бути цілими, нарізаними або пюреподібними з додаванням розчину солі. Використовують натуральні консерви для салатів, перших, других страв і гарнірів.

це протерта і звільнена від шкірочки і насіння уварена томатна маса. Розрізняють такі види томатопродуктів: томатне пюре, томатна паста томатні соуси, томатний сік.

Запитання 15

При нарізуванні соломки, скибочок вручну застосовують спосіб


варіанти відповідей

подрібнення

шаткування

бланшування

Запитання 16

Часточки. 

варіанти відповідей

Використовують для смаження у фри­тюрі (великій кількості жиру) на гарнір для порціонних страв з м’яса і філе птиці.


Використовують для смаження (основним способом і у фритюрі) на гарнір для порціонних страв з м’яса і риби, для приготування борщів (крім селянського, полтавського), юшок з макаронними ви­робами, розсольників.


Використовують для приготування перших страв, тушкування, смаження основним способом і у фритюрі.


Запитання 17

Оброблену капусту нарізують на овочерізках або вручну

варіанти відповідей

соломкою, квадрати­ками, кубіками, часточками і січуть

соломкою, квадрати­ками, часточками і січуть

соломкою, брусочками, квадрати­ками, часточками і січуть

Запитання 18

Для соління використовують в основному

варіанти відповідей

пластинчасті гри­би 

губчасті гриби

сумчасті гриби

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест