Контрольне заняття №4 М’ясо, птиця, дичина, субпродукти

Додано: 22 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 187 разів
15 запитань
Запитання 1

 До складу м’язової тканини м’яса входить:



варіанти відповідей

повноцінні білки

неповноцінні білки

екстрактивні речовини

Запитання 2

Свинину за вгодованістю ділять на категорії:


варіанти відповідей

І, ІІ, ІІІ

І, ІІ, ІІІ, ІV,V

І,ІІ

Запитання 3

Найкращим для кулінарного використання є м’ясо:


варіанти відповідей

остигле

охолоджене

заморожене

Запитання 4

 М’ясо розморожують:



варіанти відповідей

у холодній воді

у теплій воді

на повітрі

Запитання 5

Обвалювання м’яса - це:



варіанти відповідей

видалення сухожилок, плівок, хрящів

відокремлення м’якоті від кісток

розрубування туш на частини

Запитання 6

Для приготування котлетної маси з яловичини використовують:



варіанти відповідей

частини І сорту

частини ІІ сорту

частини ІІІ сорту

Запитання 7

 Н/ф „Тюфтельки м’ясні” панірують у:



варіанти відповідей

борошняній паніровці

льєзон, сухарі

сухарній паніровці

Запитання 8

 Н/ф „Шніцель січений м’ясний” має висоту:


варіанти відповідей

1,0 – 1,5 см.

0,7 – 1,0 см.

2,0 – 2,5 см.

Запитання 9

Н/ф „Зраза м’ясна січена” має форму:



варіанти відповідей

овально-приплюснуту

овально-приплюснуту з загостреним кінцем

цеглинки з овальними краями

Запитання 10

Які частини туші відносяться до субпродуктів:


варіанти відповідей

лопатка

ноги

гомілки

Запитання 11

При обробці охолодженої печінки обов’язково треба виконати операції:


варіанти відповідей

зняти плівку

розморозити

вимочити у холодній воді 2-3 год.

Запитання 12

Птицю потрошать через:



варіанти відповідей

черевний і горловий отвір

горловий отвір

черевний отвір

Запитання 13

Оброблені тушки птиці заправляють „в кишеньку” для:



варіанти відповідей

оригінальності

надання красивого вигляду

надання компактної форми

Запитання 14

Н/ф з м’ясної котлетної маси зберігають:



варіанти відповідей

24 год.

6 год.

12 год.

Запитання 15

Паніровка потрапить у середину напівфабрикатів із котлетної маси, якщо:



варіанти відповідей

неправильно виконали прийом панірування

використали свіжий пшеничний хліб

довго вибивали котлетну масу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест