Контрольне заняття №6 Крупи, бобові, макаронні вироби

Додано: 30 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
17 запитань
Запитання 1

 В якій частині зерна міститься багато крохмалю, білків:



варіанти відповідей

ендосперму


алейроновому шарі


зародку

Запитання 2

Перлову крупу отримують із:



варіанти відповідей

ячменю

проса

вівса

Запитання 3

Яку крупу ділять на марки М, Т, МТ:


варіанти відповідей

полтавську

манну

ячну

Запитання 4

Ріжки відносяться до:



варіанти відповідей

ниткоподібних макаронних виробів

трубчастих макаронних виробів

фігурних макаронних виробів

Запитання 5

До бобових відносяться:



варіанти відповідей

кукурудза

горох

квасоля

Запитання 6

Назвати крупи, які перед варінням обшпарюють окропом:



варіанти відповідей

рисову

гречану

пшоняну

Запитання 7

 Сіль і цукор при варінні каш кладуть у казан так:



варіанти відповідей

до засипання крупи


у процесі варіння каші


у кінці варіння каші

Запитання 8

Назвати кашу, яку можна зварити зливним способом:



варіанти відповідей

рисову

пшоняну

гречану

Запитання 9

Щоб готова манна каша була однорідною, треба робити так:



варіанти відповідей

крупу засипати всю одночасно в кипляче молоко, безперервно помішуючи

крупу засипати цівочкою в кипляче молоко, безперервно помішуючи

крупу засипати цівочкою в тепле молоко, безперервно помішуючи

Запитання 10

Готові каші зберігають так:



варіанти відповідей

на марміті при tº 70-80ºС протягом 5 год.

на марміті при tº 70-80ºС протягом 4 год.

на марміті при tº 60-65ºС протягом 2 год.

Запитання 11

Бобові треба варити так:



варіанти відповідей

закладають у холодну воду і варять без солі до розм’якшення

закладають у киплячу підсолену воду і варять до готовності

закладають у холодну підсолену воду і варять до готовності

Запитання 12

Тривалість варіння гороху така:



варіанти відповідей

1,5-2 год.

1-1,5 год.

40-60 хв.

Запитання 13

 При приготуванні макаронних виробів (МВ) зливним способом потрібно зробити так:



варіанти відповідей

зварені МВ відкинути на друшляк, промити гарячою водою, перекласти в посуд, заправити розтопленим жиром

зварені МВ відкинути на друшляк, промити гарячою водою

зварені МВ відкинути на друшляк, промити теплою водою

Запитання 14

Страви з макаронних виробів реалізують так:



варіанти відповідей

протягом 4 год. після їх приготування

протягом 3 год. після їх приготування

протягом 2 год. після їх приготування

Запитання 15

 Рис містить велику кількість крохмалю

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 16

Пшоно виробляють двох сортів: вищого і першого

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 17

  Перлову крупу дістають із пшениці

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест