Корисна їжа з позицій традиційного харчування українців. Шкідлива їжа з позицій традиційного харчування українців

Додано: 14 березня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Традиційні заняття українців

варіанти відповідей

землеробство

скотарство

садівництво

колаблебудування

Запитання 2

Крім основного виробного господарства, зберігалися давні допоміжні заняття

варіанти відповідей

рибальство.

полювання

бджільництво

склотарство

Запитання 3

Українці вирощували злакові культури

варіанти відповідей

жито

пшеницю

ячмінь

картоплю

Запитання 4

Велику роль у харчуванні українців відігравали овочі 

варіанти відповідей

картопля

капуста

яблука

буряк

Запитання 5

В їжу споживали м'ясо

варіанти відповідей

свиней

корів

риби

птиці

Запитання 6

Продукти, які швидко псувалися, селяни консервували:

варіанти відповідей

сушили

солили

квасили

жарили

Запитання 7

Їжа українців за часом уживання та престижністю поділяється на дві великі групи

варіанти відповідей

щоденна

святкова

традиційна

Запитання 8

У харчовому раціоні українців чільне місце посідали каші. Їх готували з к

варіанти відповідей

гречаної крупи

ячмінної крупи

рисової крупи

пшоняної крупи.

Запитання 9

Хліб в українців використовувся в їжу

варіанти відповідей

щоденно

на свята

Запитання 10

 З квашеної капусти найчастіше готували капусняк, який називали («капуста», «росолянка», «варянка»)

варіанти відповідей

капуста

росолянка

солянка

варянка

Запитання 11

Важливу роль у харчовому раціоні селян відігравали  бобові

варіанти відповідей

кукурудза

горох

квасоля

ьіь

Запитання 12

На весілля випікали

варіанти відповідей

хліб

булочки

коровай

торт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест