Усі гриби та бактерії мають велике значення для природи й життя людей.
Ролі, які виконують гриби й бактерії на Землі, дуже подібні. Для природи вони наче санітари – прибиральники довкілля.
Використовуючи як їжу відмерлі рештки організмів і перетворюючи їх на перегній, гриби і мікроорганізми сприяють руйнуванню ґрунту.
Гриби і бактерії використовують як їжу відмерлі рештки організмів і перетворюють їх на перегній.
Кількість мікробів у ґрунті величезна.
Щороку під час листопаду гриби й бактерії «перероблюють» опале листя, звільняючи місце навесні для нових рослин.
Але без цвілі – мікроскопічних грибів – хліба не спечеш
Певні мікроби потрібні для засолювання огірків, помідорів та квашення капусти. Вони утворюють кислоту, яка вбиває всі інші бактерії, тому овочі не псуються.
Без шкідливих грибів і бактерії молоко не перетвориться на кефір чи інші кисломолочні продукти.
Гриби і бактерії взагалі не потрібні для виробництва вітамінів, антибіотиків – медичних препаратів, що рятують життя людей.
Потрапляючи в організм людини, бактерії спричиняють різні хвороби. Такі бактерії називають хвороботворними.
Бактерії і гриби приносять лише шкоду.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома