Кормовиробництво

Додано: 13 вересня 2022
Предмет:
Тест виконано: 193 рази
10 запитань
Запитання 1

1.     Оцінками загальної поживності корму є:

варіанти відповідей

а. Сирий протеїн

б. Зернова одиниця

в. Перетравність корму

г. Кормова одиниця

Запитання 2

1       За фітопологічним напрямом класифікують луки на:

варіанти відповідей

а. Злакові

б. Низинні

в. Бобово-злакові

г. Суходільні

Запитання 3

На які види поєднується кормовиробництво?

варіанти відповідей

а. Лучне

б. Польове

в. Зернове

г. Культурне

Запитання 4

Поняття "Кормовиробництво" - це

варіанти відповідей

а. це галузь сільського господарства, що займається вирощуванням кормових культур у польових сівозмінах на сіяних і природних сіножатях і пасовищ. 

б. це галузь сільського господарства, яка займається вирощуванням культурних рослин. 

в. це наука про використання різноманітних обмежених ресурсів, а також питання виробництва, збуту, розподілу та споживання товарів та послуг.

г. це комплекс меліоративних заходів, які здійснюються з метою регулювання водного, теплового, повітряного і поживного режиму ґрунту, збереження і підвищення його родючості та формування екологічно збалансованої структури наділів.

Запитання 5

Що є важливою складовою кормовиробництва? 

варіанти відповідей

а. вітаміни

б. премікси

в. площі посівів зернофуражних культур  

г. тварини

Запитання 6

Зі скількох етапів складається розвиток кормовиробництва

варіанти відповідей

а. 2

б.4

в. 6

г. 7

Запитання 7

Назвіть класифікацію польових кормових культур:

варіанти відповідей

а. Фуражні тонконогові, силосні культури, кормові бульбоплоди.

б. Кормові бобові культури, багаторічні тонконогові,нетрадиційні кормові. культури    

в. Силосні культури, фрукти.  

г. Ягоди та фрукти.

Запитання 8

Які є вимоги до кормів:

варіанти відповідей

а. вміст максимальної кількості перетравних і засвоюваних поживних речовий, найбільш специфічних для даного корму і цінних для тварин;

б. вміст отруйних речовин

в. високі смакові якості, добре поїдання;

г. не придатність для тривалого зберігання в натуральному або консервованому вигляді.

Запитання 9

На які основні три групи поділяють природні кормові угіддя України?

варіанти відповідей

а. степові пасовища;

б. лучні сіножаті і пасовища;

в. болотні сіножаті і пасовища (осушені і не осушені). 

г. зелені пасовища

Запитання 10

Болотні сіножаті поділять на:

варіанти відповідей

а. Перехідні і верхові.

б. Низинні, перехідні і верхові.

в.Низинні

г. Верхові

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест