Ковтання їжі. Процеси травлення в шлунку.

Додано: 9 грудня
Предмет: Біологія, 8 клас
6 запитань
Запитання 1

Ковтання їжі. Процеси травлення в шлунку.

варіанти відповідей


Ротова порожнина і глотка



Шлунок



Дванадцятипала кишка



Стравохід

Запитання 2

Яка структура запобігає потраплянню харчової грудки в дихальні шляхи ) під час ковтання?


варіанти відповідей


Язик


Надгортанний хрящ (надгортанник)



Кардіальний сфінктер



М'яке піднебіння


Запитання 3

Який основний фермент, що міститься у шлунковому соку, розщеплює білки до коротких пептидів?


варіанти відповідей


Ліпаза


Амілаза



Пепсин



Трипсин


Запитання 4

Яка функція хлоридної кислоти (HCl) у шлунковому соку?


варіанти відповідей


Всмоктування амінокислот і глюкози в кров.



Нейтралізація кислого середовища, що надійшло зі стравоходу.



Розщеплення вуглеводів та жирів.



Знезараження їжі, денатурація білків та активація пепсиногену.

Запитання 5

Як називається рефлекс, що регулює відкриття клапана між шлунком і дванадцятипалою кишкою (пілоричний сфінктер)?


варіанти відповідей


Ковтальний рефлекс



Пілоричний рефлекс



Смоктальний рефлекс



Перистальтика

Запитання 6

Який компонент їжі НЕ розщеплюється у шлунку, а починає активно перетравлюватися лише в тонкому кишечнику?


варіанти відповідей


Жири (емульговані)



Мінеральні солі



Білки



Вуглеводи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест