Країна продуктів харчування

Додано: 31 березня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 102 рази
9 запитань
Запитання 1

Харчування це -

варіанти відповідей

вживання харчових продуктів відповідно до фізіологічних потреб організму. Їжа є джерелом енергії.

будь-яка продукція тваринного і рослинного походження та вироби з неї, призначені для харчування

Запитання 2

Продукти харчування поділяються:

варіанти відповідей

Рослинного походження

Тваринного походження

Запитання 3

Фрукти поділяються на:

варіанти відповідей

Зерняткові (яблуко, груша)

Кісткові (персики, абрикоси)

Зерняткові (персики, абрикоси)

Кісткові (яблуко, груша)

Цитрусові (апельсини, мандарини, лимони)

Тропічні (манго, авакодо, ананас, банан)

Цитрусові (манго, авакодо, ананас, банан)

Тропічні (апельсини, мандарини, лимони)

Запитання 4

Продукти тваринного походження

варіанти відповідей

Яловичина і телятина, баранина, свинина, кролятина, дичина

Курятина, качатина, індичатина, перепелятина

Запитання 5

Яйця поділяються на:

варіанти відповідей

Дієтичні, столові

Перепелині, курячі,страусині

Запитання 6

Назви корисні продукти

варіанти відповідей

Овочі, фрукти, ягоди, зелень, молочні, м’ясні, рибні.

Солодка газована вода, продукти швидкого

харчування, чіпси, сухарики, солодощі

продукти в яких закінчився термін придатності.

Запитання 7

Поживні речовини

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вугливоди

Вода, вітіміни

Мінеральні речовини

Запитання 8

Яким має бути співвідношення білків, жирів і вуглеводів у раціоні харчування

варіанти відповідей

1:1:4

4:1:1

2:1:2

Запитання 9

 Співвідношення для підлітка з п'ятиразовим харчуванням

варіанти відповідей

перший сніданок - 20-25%;

другий сніданок - 10%;

обід - 40%;

підвечірок - 5-10%;

вечеря - 10-15%

перший сніданок - 30%;

другий сніданок - 5%;

обід - 20%;

підвечірок - 10%;

вечеря - 35%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест