КУХАР ІV Тема 9 (2)

Додано: 5 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
13 запитань
Запитання 1

Критерієм готовності смаженого м’яса є......

варіанти відповідей

досягнення температури в геометричному центрі шматка 

наявність рум'яної кірочки

відсутність м'ясного соку при проколюванні

Запитання 2

Щоб надати блискучого зовнішнього вигляду, гарного смаку, більшої соковитості і кращого аромату, під час приготування м’ясних страв ресторанної кухні використовують ......

варіанти відповідей

фламбування

підпікання

глазурування

Запитання 3

Для приготування буженини використовують.....

варіанти відповідей

грудинку баранини або козлятини з боку пахвини 

м'ясо окосту свинини вагою 1,5 – 2кг 

великий шматок яловичини 

Запитання 4

Щоб надати м’ясу смаженому великим шматком більшої соковитості, поліпшити його аромат і смак, використовують .....

варіанти відповідей

маринування;

шпигування;


різне пряне панірування

глазурування


Запитання 5

М’ясні страви, смажені великими шматками, зберігають.....

варіанти відповідей

30 хв

1 год

2 год

3 год

Запитання 6

М’ясні страви, смажені порційними шматками, зберігають.....

варіанти відповідей

30 хв

1 год

2 год

3 год

Запитання 7

З якого виду м'яса страви мають бути повністю просмаженими?

варіанти відповідей

з баранини

з яловичини

з свинини

Запитання 8

З якого виду м'яса страви можуть бути добре, слабко- або середньо просмаженими?

варіанти відповідей

з баранини

з яловичини

з свинини

Запитання 9

Біфштекс натуральний з кров'ю смажать....

варіанти відповідей

3- 5 хв

5-7 хв

7-10 хв

Запитання 10

Яку страву із смаженого м’яса порційними шматками подають на крутоні?

варіанти відповідей

лангет

філе

антрекот

Запитання 11

Якщо при надавлюванні виділяється сік коричнево-сіруватого кольору, то якої ступені просмажування страву маємо?

варіанти відповідей

філе

біфштекс натуральний слабкого ступеня просмажування

біфштекс натуральний напівпросмажений

Запитання 12

Користуючись рецептурою для м'яса шпигованого (рецептура 587 ЗР), визначіть кількість порцій стрви з 1,5 кг свинини.

варіанти відповідей

10 порцій

11 порцій

12 порцій

Запитання 13

Розрахуйте масу каші для приготування грудинки фаршированої (рец.545 ЗР), якщо в наявності 1,5 кг м'яса.

варіанти відповідей

1,02 кг

1,4 кг

0,365 кг

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест