Страви з овочів

Додано: 23 травня 2021
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 37 разів
12 запитань
Запитання 1

Обери правильні вимоги безпеки під час приготування їжі (декілька правильних відповідей):

варіанти відповідей

при нарізанні продуктів пальці тримають на відстані від леза ножа

передавати ніж один одному лезом уперед

консервні банки відкривають спеціальним ключем

нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Запитання 2

Джерело вітамінів і мінеральних речовин - це...

варіанти відповідей

Овочі та фрукти

Молочні продукти

Солодощі

Запитання 3

Овочі НЕ є основним джерелом:

варіанти відповідей

Білків

Каротину

Вуглеводів

Вітаміну С

Запитання 4

Раціональне харчування - це...

варіанти відповідей

Кількість їжі, яку людина споживає за добу.

Дотримання режиму харчування

Своєчасне забезпечення організму достатньою кількістю поживної їжі

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

страва, що готується з різних сирих, запечених, відварених чи солених, маринованих овочів чи фруктів

страва, що подається після обіду, тобто основних страв (наприкінці трапези)

страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів з обов'язковим додаванням яєць

Запитання 6

Вінегрет - це

варіанти відповідей

страва з філе оселедця, овочів, яєць

страва із суміші різноманітних сирих, відварених чи запечених овочів, головний інгредієнт - буряк

страва з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки з додаванням буряка

страва із вареної, сирої або свіжої моркви та капусти

Запитання 7

Що неприпустимо для виготовлення та подачі салату (декілька правильних відповідей):

варіанти відповідей

Приготування салату в посуді з харчового пластику

зів'яла зелень

додавання до салату оцту

брудні краї посуду для салату

Запитання 8

Яке значення для людини мають овочі: (декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

Лікувальне

Дієтичне

Не сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

Збуджують апетит

Запитання 9

Припускання це теплова обробка овочів при якій...

варіанти відповідей

Овочі повністю занурені у воду.

Нагрівання в невеликій кількості рідини у закритому посуді до напівготовності

Довга теплова обробка при повільному нагріванні під закритою кришкою.

Легке обсмажування в невеликій кількості жиру.

Запитання 10

До якого виду страв відносяться салати:

варіанти відповідей

Перші

Другі

Закуска

Десерт

Запитання 11

Вкажи правильні етапи первинної обробки картоплі

варіанти відповідей

Помити, перебрати, нарізати, промити під проточною водою, обчистити.

Перебрати, помити, обчистити, промити під проточною водою, нарізати.

Промити під проточною водою, перебрати, обчистити, нарізати, помити.

Запитання 12

Спеції додають до страви для того, щоб...

варіанти відповідей

посилити смак, зробити його солодким, солоним або гострим

надати страві апетитного запаху, а також пекучого, терпкого або гіркого смаку.

для того, щоб страва довше зберігалась

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест