Кулінарія

Додано: 5 жовтня 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 86 разів
12 запитань
Запитання 1

Овочі мають харчову цінність через те, що вони містять у собі велику кількість:

варіанти відповідей

вуглеводів

вітамінів

білків

жирів

Запитання 2

Виберіть овочі, плоди яких використовують у їжу.

варіанти відповідей

буряки

помідори

морква

часник

Запитання 3

До теплової обробки овочів належать:

варіанти відповідей

сортування

варіння

очищення

смажіння

запікання

Запитання 4

Найкорисніше вживати овочі:

варіанти відповідей

у сирому стані

у вареному стані

смажені

припущені

Запитання 5

Під час теплової обробки овочів їх поживна цінність

варіанти відповідей

збільшується

зменшується

не змінюється

Запитання 6

Виберіть овочі,коренеплоди яких використовують у їжу.

варіанти відповідей

огірки

морква

перець

баклажани

Запитання 7

До первинної обробки овочів належать:

варіанти відповідей

сортування

запікання

нарізання

миття

смажіння

Запитання 8

Для збереження вітамінів у овочах під час варіння солити їх слід:

варіанти відповідей

на початку варіння

під кінець варіння

після того,як закиплять

Запитання 9

Для приготування салату овочі нарізають,

варіанти відповідей

соломкою

дольками

кубиками

брусочками

Запитання 10

Під час приготування перших страв води у каструлю слід наливати:

варіанти відповідей

до верха

до половини

не доливати 10см.до верха

Запитання 11

Усі овочі обов'язково проходять обробку:

варіанти відповідей

теплову

первинну

термічну

Запитання 12

До перших страв належать:

варіанти відповідей

салат

плов

борщ

каша

суп

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест