Кулінарія

Додано: 25 листопада
Предмет: Технології, 7 клас
Копія з тесту: Кулінарія
20 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

випічка страв із борошна

мистецтво приготування їжі

мистецтво сервірування столу

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 2

Крупи, які мають обмежений термін зберігання через прогоркання олій, що містяться в зерні?

варіанти відповідей

пшенична


вівсяна 

 рисова 

гречана

пшоно

Запитання 3

 Із якої злакової культури отримують крупу пшоно?

варіанти відповідей

рис

пшениця

 просо 

овес

Запитання 4

Як перекладаєтся слово " бутерброд" :

варіанти відповідей

хліб з медом

хліб з маслом

хліб з салом

хліб з ікрою

Запитання 5

Який бутерброд знаходится на фото?

варіанти відповідей

тарталетка

канапе

профітролі

сендвіч

Запитання 6

Пастеризоване молоко - це молоко яке нагрівають протягом декількох секунд до температури...

варіанти відповідей

50-60 °С

60-85°С

100°С

Запитання 7

Вершкове масло - це...

варіанти відповідей

Високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. 


Харчовий продук, що виготовляється з кефіру

Високожирний харчовий продук, що виготовляється з молока

Запитання 8

Під час варіння овочі занурюють:

варіанти відповідей

у холодну воду

у киплячу підсолену воду

у теплу підсолену воду

Запитання 9

Чому в картопляне пюре не додають холодне молоко?

варіанти відповідей

воно стає сірим

в ньому утворюються грудочки

воно стає водянистим

Запитання 10

Страви і гарніри з овочів важливо вживати, тому що...


варіанти відповідей

це важливе джерело вуглеводів, мінеральних речовин, органічних кислот і вітамінів. 

вони містять клітковину, яка посилює перистальтику кишечника, сприяє нормалізації жирового обміну і виведенню з організму холестерину

це важливе джерело жирів

містять пектин, який стримує розвиток бактерій, виводить радіонукліди


овочі частково задовольняють потребу людини у воді

Запитання 11

3.    Теплова обробка сприяє:


варіанти відповідей

утворенню нових ароматичних і смакових речовин в овочах;

апетитному вигляду овочів;

розм’якшенню овочів.

Запитання 12

1. Який із вітамінів руйнується під час теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

вітамін В1

вітамін С

вітамін Е

вітамін А

Запитання 13

До біологічних розпушувачів належать:

варіанти відповідей

дріжджі

сода

розпушувач

агар-агар

Запитання 14

Компонент борошна, який надає тісту пружності і еластичності, називається:

варіанти відповідей

крохмаль

клейковина

висівки

Запитання 15

Опарний спосіб приготування тіста застосовують для виробів:

варіанти відповідей

здобних виробів

для вареників

бісквіт

Запитання 16

Для чого, перед використанням борошно просіюють через спеціальні просіювачі або вручну?


варіанти відповідей

видаляються грудочки й сторонні домішки

борошно збагачується киснем повітря

щоб полегшити заміс тіста

покращує якість тіста й сприяє кращому підніманню

Запитання 17

Для яких виробів готують рідке тісто?

варіанти відповідей

млинці

оладки

вареники

пиріжки

галушки

Запитання 18

Які з макаронних виробів належать до трубчастих:



варіанти відповідей

ріжки;



локшина;



ракушки?



Запитання 19

Які з макаронних виробів належать до стрічкоподібних:



варіанти відповідей

макарони;



вермішель;



локшина?



Запитання 20

Які з макаронних виробів належать до ниткоподібних:



варіанти відповідей

зірочка;



локшина;



вермішель


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест