Кулінарія. Страви з крупів. Макаронні вироби..

Додано: 17 лютого 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 483 рази
14 запитань
Запитання 1

Які види борошна ви знаєте?

варіанти відповідей

пшеничне

ячмінне

гречане

кукурудзяне

конопляне

Запитання 2

Що є первинною обробкою борошна?

варіанти відповідей

промивання

просіювання

перебірання

Запитання 3

У чому полягає поживна цінність макаронних виробів?

варіанти відповідей

Білки

Вуглеводи

Жири

Білки

Вуглеводи

Жири

кофеїн

Білки

Вуглеводи

Жири

Мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор,

залізо

Вуглеводи

Жири

дубильні речовини

Мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор,

залізо


Запитання 4

Які види макаронних виробів вам відомі?

варіанти відповідей

Ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні

Трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні

Трубчасті, ниткоподібні, фігурні

Усі відповіді правильні

Запитання 5

У яку воду закладають макаронні вироби?

варіанти відповідей

У підсолений окріп.

У окріп

В холодну воду

В теплу підсолену воду

Запитання 6

Яким є співвідношення кількості води й макаронних виробів для варіння?

варіанти відповідей

6 : 1

2 : 1

5 :1

1 :1

Запитання 7

Якими способами варять макарони?

варіанти відповідей

зливний

переливний

незливний

Запитання 8

Чи можна макаронні вироби після варіння залишати у воді?

варіанти відповідей

Так

Ні

Іноді

Запитання 9

Які крупи для приготування каш ви знаєте?

варіанти відповідей

манна, вівсяна, гречана, пшенична, вівсяна

перлова, пшонка, манна, гречана, кукурудзяна

рисова, перлова, пшонка, манна, гречана, кукурудзяна

Усі відповіді правильні

Запитання 10

Які ти знаєш способи первинної обробки круп?

варіанти відповідей

перебирають, просіюють,миють, підсушують

перебирають, просіюють,миють, замочують

перебирають, просіюють,миють, підсушують, обсмажують, замочують

перебирають, просіюють,миють, відбивають, підсушують, обсмажують, замочують

Запитання 11

Яка консистенція каш вам відома?  

варіанти відповідей

В'язка, рідка, розсипчаста, густа

В'язка, рідка,напіврідка, розсипчаста, густа,

В'язка, рідка, розсипчаста

Запитання 12

Які страви з крупів є обрядовими?

варіанти відповідей

"бабусина каша"

кутя, коливо

"весняна" каша, "мирова" каша

"обжинкова" каша

Усі відповіді правильні

Запитання 13

Яке співвідношення крупів і рідини при приготуванні каш різної консистенції?

варіанти відповідей

розсипчаста - 1,0-2,0 склянки рідини на 1 склянку крупи

в'язка - 3-3,5 склянки рідини на 1 склянку крупи

рідка - 5-7 склянок рідини на 1 склянку крупи

розсипчаста - 1,5-2,5 склянки рідини на 1 склянку крупи

в'язка - 3-4 склянки рідини на 1 склянку крупи

рідка - 5-6 склянок рідини на 1 склянку крупи

Запитання 14

Яким посудом краще користуватися під час приготування каші?

варіанти відповідей

Використовують посуд з товстим дном (4-5см)

Використовують посуд з тонким дном (2-3см)

Все одно яка каструля

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест