КУЛІНАРНА ХАРАКТЕРИСТИКА СТРАВ

Додано: 12 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 286 разів
17 запитань
Запитання 1

До борщу українського окремо подають:

варіанти відповідей

 Часточки вареного яйця

Пампушки з часниковою підливою

Відварені галушки

Запитання 2

Обов’язковою складовою частиною розсольників є:

варіанти відповідей

Солоні огірки

Крупи


Капуста

Запитання 3

Термін зберігання юшок становить:

варіанти відповідей

Не більше 2 годин

Не більше 4 годин


Не більше 5 годин

Запитання 4

До вареної капусти подають:

варіанти відповідей

Соус червоний основний


Соус молочний

Соус майонез

Запитання 5

Стручки квасолі солять:

варіанти відповідей

На початку варіння

Перед закінченням варіння

Після варіння

Запитання 6

Зварені овочі мають консистенцію:

варіанти відповідей

М’яку і ніжну

Однорідну

Ледь хрустку

Запитання 7

Зварену картоплю зберігають на марміті не більше:

варіанти відповідей

1 години



2 годин

3 годин

Запитання 8

Картоплю, нарізану соломкою і смажену у фритюрі, називають:

варіанти відповідей

Пай



Фрі

Кляр

Запитання 9

При подаванні порційну сковороду із запеченими овочами ставлять:

варіанти відповідей

На закусочну тарілку, покриту серветкою

Безпосередньо на стіл

На десертну тарілку

Запитання 10

Овочі, запечені під соусом, мають на поверхні:

варіанти відповідей

Бліду кірочку

Рум’яну кірочку

Тріщини

Запитання 11

Морську рибу з різким специфічним запахом варять:

варіанти відповідей

 У пряному відварі

У бульйоні

В овочевому відварі 

Запитання 12

Страви з риби найкраще поєднуються за смаком:

варіанти відповідей

З гарніром з картоплі

З гарніром з круп

З гарніром з макаронів

Запитання 13

До страв з нежирної риби подають:

варіанти відповідей

Соус томатний

Соус білий основний

Соус сметанний

Запитання 14

Подають рибу смажену порційними шматочками:

варіанти відповідей

У підігрітій столовій мілкій тарілці

У закусочній тарілці

У напівпорційній тарілці

Запитання 15

Варена свинина добре поєднується із:

варіанти відповідей

 Соусом білим з м’ятою

Соусом сметанним з хріном

Соусом білим з яйцем

Запитання 16

Печеню по-домашньому заправляють:

варіанти відповідей

Товченою цибулею

Товченим часником

Вершковим маслом

Запитання 17

Смажена печінка має на розрізі колір:

варіанти відповідей

 Коричневий

Червоний

Кремовий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест