Культура споживання їжі

Додано: 11 січня 2021
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 104 рази
10 запитань
Запитання 1

Столовий посуд - це

варіанти відповідей

посуд для приготування їжі

посуд для збереження їжі

посуд,що слугує для подавання та споживання страв

Запитання 2

До столового посуду індивідуального призначення належать:

варіанти відповідей

кастрюлі, кришки, друшляки

вази, блюда,маслянки

тарілки, ложки,виделки

Запитання 3

Сервірування столу - це

варіанти відповідей

маленьке свято

підготовка й оформлення його до споживання їжі

гарно розписаний посуд

Запитання 4

Під час сервірування столу ножі і ложки розташовують:

варіанти відповідей

зліва тарілки

попереду тарілки

праворуч тарілки

Запитання 5

Що дає людям знання етикету за столом?

варіанти відповідей

приємно споживати їжу

весело проводити час с друзями

справити приємне враження і не потрапити в незручне становище

Запитання 6

Знайди помилку у поведінці за столом

варіанти відповідей

накладай велику порцію

не користуйся зубочисткою

чайну чашку тримай однією рукою, а піалу - двома

сиди прямо, не розгойдуючись на стільці

Запитання 7

Етикет дозволяє їсти руками хліб?

варіанти відповідей

ні

так

так, але з виделкою

Запитання 8

Ви знаєте,що їдять ножем і виделкою. В якій руці тримають виделку?

варіанти відповідей

в лівій

в правій

Запитання 9

Обери спосіб складання серветки "віяло"

варіанти відповідей
Запитання 10

Прибери зайве

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест