Лабораторна робота №8 ВХК картопляна хвороба хліба

Додано: 6 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 49 разів
11 запитань
Запитання 1

Який мікроорганізм є збудником Картопляної хвороби хліба?

варіанти відповідей

Aspergillus


Bacillus subtilis.

Penicillium

Ervinia herbicola

Запитання 2

Які методи використовують для визначення картопляної палички?

варіанти відповідей

Мікробіологічний

Технологічний

Біохімічний

Мікроскопіювання

Запитання 3

На чому засновананий біохімічний метод визначення картопляної палички?

варіанти відповідей

на визначенні ступеня зміни борошна або хліба під дією ферментів

на визначені зміни вміст водорозчинних сухих речовин у борошні

на визначенні температури

на вимірюванні кількості мікроорганізмів

Запитання 4

Яка оптимальна температура для розвитку Вacillus subltilis?

варіанти відповідей

370С

270С

650С

90-950С

Запитання 5

У скільки стадій протікає картопляна хвороба?

варіанти відповідей

4

2

6

3

Запитання 6

Яке поживне середовище використовують для культивування Вacillus subltilis?

варіанти відповідей

сусло-агар

м"ясопептонний-агар

борошно

висівки

Запитання 7

В який період борошно обовязково досліджують на наявність картопляної палички?

варіанти відповідей

з 1 березня по 1 травня

з 1 січня по 1 вересня

з 1 травня по 1 жовтня

протягом літа

Запитання 8

Які вироби ніколи не хворіють на картопляну хворобу?

варіанти відповідей

Житні вироби

Пшеничні вироби

Здобні вироби

Запитання 9

Чому вироби з житнього борошна не хворібть на картопляну хворобу?

варіанти відповідей

через високу кислотність

через низьку кислотність

через наявність жиру

через наявність маргарину

Запитання 10

Яка кількість спор, шт Вacillus subltilis в борошні є допустимою?

варіанти відповідей

200 шт

1000шт

800шт

Запитання 11

Порахувати кількість мікроорганізмів у 1грамі борошні, шт, аналіз якого провели мікробіологічним методом, з урахуванням розведення 1: 100, якщо у досліджуваному зразку після вирощування нарахували 6 колоній.

варіанти відповідей

6000шт

600шт

16,6шт

0,06шт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест