Який мікроорганізм є збудником Картопляної хвороби хліба?
Які методи використовують для визначення картопляної палички?
На чому засновананий біохімічний метод визначення картопляної палички?
Яка оптимальна температура для розвитку Вacillus subltilis?
У скільки стадій протікає картопляна хвороба?
Яке поживне середовище використовують для культивування Вacillus subltilis?
В який період борошно обовязково досліджують на наявність картопляної палички?
Які вироби ніколи не хворіють на картопляну хворобу?
Чому вироби з житнього борошна не хворібть на картопляну хворобу?
Яка кількість спор, шт Вacillus subltilis в борошні є допустимою?
Порахувати кількість мікроорганізмів у 1грамі борошні, шт, аналіз якого провели мікробіологічним методом, з урахуванням розведення 1: 100, якщо у досліджуваному зразку після вирощування нарахували 6 колоній.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома