ЛЮДИНА ТА ЇЇ ОРГАНІЗМ

Додано: 10 травня 2020
Предмет: Природознавство, 3 клас
Тест виконано: 72 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Вкажи, яку систему органів утворюють кістки черепа, тулуба , кінцівок.

варіанти відповідей

а) кровоносну систему



б) нервову систему


в) опорно-рухову систему

Запитання 2

2. Усі рухи людини відбуваються завдяки


варіанти відповідей

а) еластичності шкіри


б) роботі м’язів


в) кровообігу

Запитання 3

3. Вкажи, яку систему органів утворюють головний мозок, спинний мозок, нерви.


варіанти відповідей

а) кровоносну систему


б) нервову систему


в) дихальну систему

Запитання 4

4. Укажи, завдяки чому організм людини не перегрівається.


варіанти відповідей

а) потовиділенню


б) роботі м’язів


в)  кровообігу

Запитання 5

5. М’язи мають таке значення :


варіанти відповідей

а) сприймають подразнення з навколишнього середовища;


б) є органом дотику;


в) забезпечують виконання людиною рухів.

Запитання 6

6. Кров виконує таку функцію в організмі:


варіанти відповідей

а) забезпечує рух тіла


б) переносить від органів травлення поживні речовини до всіх інших органів


в) приймає участь в травленні

Запитання 7

7. Значення травної системи

варіанти відповідей

а) надання міцності й форми тілу, здійснення рухів

б) забезпечення органів поживними речовинами, киснем, перенесення шкідливих речовин до органів виділення

в) забезпечення газообміну між організмом і навколишнім середовищем

Запитання 8

8. Завдяки яким властивостям шкіра не заважає людині рухатися?

варіанти відповідей

а) гладкості, м’якості, пружності;


б) вмінню стискатися і розширюватись;


в) міцності, твердості, легкості.

Запитання 9

9. Що захищає грудна клітка?


варіанти відповідей

а) серце, шлунок, гортань;


б) серце, легені, печінку;


в) серце, легені, спинний мозок.

Запитання 10

10. Які поживні речовини необхідні організму?


варіанти відповідей

а) вітаміни, білки і вуглеводи;


б) жири, білки і вуглеводи;


в) жири, білки і цукор.

Запитання 11

11. Травлення — це:


варіанти відповідей

а) розщеплення їжі під дією слини і шлунквого соку;


б) споживання людиною їжі для її росту розвитку;


в) подрібнення їжі та перетворення її на поживні речовини, необхідні нашому організму.

Запитання 12

12. . У свіжому повітрі, яке ми вдихаємо, більше:


варіанти відповідей

а) кисню;


б) вуглекислого газу;


в) поживних речовин.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест