математика

Додано: 1 серпня 2019
Предмет: Математика, 5 клас
Тест виконано: 5 разів
10 запитань
Запитання 1

 У бочці було 60 л води. Відлили 

 усієї води. Скільки води залишилось?

варіанти відповідей

36

24

32

Запитання 2

турист пройшов 8 км, що складає 

 шляху. Чому дорівнює довжина всього ­шляху?

варіанти відповідей

36

12

78

Запитання 3

 Відстань від А до В дорівнює 120 км. Відстань від А до В автомобіль проїхав зі швидкістю 40 км/год, а від В до А — зі швидкістю 60 км/год. Яка середня швидкість його руху?

варіанти відповідей

54

48

62

Запитання 4

  В класній кімнаті було кілька учнів. Після того, як 7 учнів вийшли і 9 учнів ввійшли в кімнату, їх стало 31 чоловік. Скільки учнів було в кожній кімнаті спочатку?

варіанти відповідей

29

26

32

Запитання 5

 В коробці лежали сірники. Їх кількість подвоїли, а потім забрали 8 сірників. Остачу подвоїли ізнову забрали 8 сірників. Коли таку операцію повторили третій раз, в коробці не залишилося жодного сірника. Скільки сірників було в коробці спочатку?

варіанти відповідей

2

9

7

Запитання 6

  Коло мосту через річку зустрілися ледар і чорт. Ледар поскаржився на свою бідність. У відповідь чорт запропонував: ”Я можу тобі допомогти. Кожного разу, коли ти перейдеш цей міст, грошей у тебе збільшиться в 2 рази. Але після кожного переходу ти маєш віддати мені 24 копійки.” Три рази ледар перейшов через міст, а коли заглянув у свій гаманець, він виявився порожнім. Скільки грошей було в ледаря спочатку?

варіанти відповідей

32

0

21

64

Запитання 7

  З ринку поверталися дві селянки. Одна з них спитала іншу: „Що ти продавала?”. Відповідь була така: „Я продавала дині, і вийшло так, що першому покупцю я продала половину всіх динь і ще півдині, другому – половину решти динь і ще півдині. Третьому покупцю я продала також половину того, що залишилося після другого покупця, і ще півдині. Більше динь в мене не залишилося”. Скільки ж динь продала ця селянка?

варіанти відповідей

8

7

9

10

Запитання 8

10.   Мати для трьох синів залишила вранці тарілку слив, а сама пішла на роботу. Першим прокинувся старший син. Побачивши на столі сливи, він з’їв їх третю частину й пішов. Другим прокинувся середній син. Думаючи, що його брати ще сплять, він з'їв третину того, що було на тарілці, й теж пішов. Найпізніше встав молодший син. Побачивши сливи він вирішив, що брати ще не їли їх, і тому з’їв лише третину того, що було на тарілці. Після цього залишилося 8 слив. Скільки всього слив було спочатку?

варіанти відповідей

27

32

64

23

Запитання 9

Перший автомобіль їде зі швидкістю 1000 м/хв, а другий – із швидкістю 1 500 м/хв. На скільки кілометрів більше долає за 1 год другий автомобіль порівняно з першим?

варіанти відповідей

30

60

70

Запитання 10

З села Ромашкіно в село Тюльпанівка одночасно вийшли два пішоходи, один йшов зі швидкість 6 км/год, а другий –  4 км/год. Коли перший прийшов в Тюльпанівку, другому залишалось пройти ще 6 км. Якою є відстань між селами?

варіанти відповідей

42

36

18

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест