1 липня о 18:00Вебінар: Дискусія та дебати в освітньому процесі

Математика "Повторення"

Додано: 29 вересня 2020
Предмет: Математика, 3 клас
12 запитань
Запитання 1

Матвій задумав число, помножив його на 3 - і отримав у відповіді 27. Яке число задумав Матвій?

варіанти відповідей

Матвій задумав число 9.

Матвій задумав число 8.

Матвій задумав число 7.

Запитання 2

Улас помножив число 2 на задумане число - і отримав у відповіді 16. Яке число задумав Улас?

варіанти відповідей

Улас задумав число 6.

Улас задумав число 8.

Улас задумав число 9.

Запитання 3

Купили 2 пакети борошна, по 1 кг в кожному, й 1 мішечок цукру масою 10 кг. Яка маса всієї покупки?

варіанти відповідей

Маса всієї покупки 12 кг.

Маса всієї покупки 14 кг.

Маса всієї покупки 10 кг.

Запитання 4

Знайди значення виразу с:1+28, якщо с=43, с=67, с=15.

варіанти відповідей

Якщо с=43, то с:1+28=71.

Якщо с=67, то с:1+28=95.

Якщо с=15, то с:1+28=43.

Якщо с=43, то с:1+28=43:1+28=71.

Якщо с=67, то с:1+28=67:1+28=95.

Якщо с=15, то с:1+28=15:1+28=43.

Якщо с=43, то 43:1+28=71.

Якщо с=67, то 67:1+28=95.

Якщо с=15, то 15:1+28=43.

Запитання 5

Які числа треба вставити замість крапок:

2*..=8

..*3=9

..*2=14

3*..=24

варіанти відповідей

3, 5, 7, 8.

5, 7, 9, 3.

4, 3, 7, 8.

Запитання 6

Усі квіти розділили на букети, по 3 квітки в кожному, і отримали 7 таких букетів. Скільки квіток використали?

варіанти відповідей

Використали 10 квіток.

Використали 21 квітку.

Використали 15 квіток.

Запитання 7

Обери вирази, які обчислено правильно.

варіанти відповідей

72 л - 13 л = 59

55 л + 45 л = 100 л

47 м - 39 м = 8 м

60 дм - 45 дм = 25 дм

9 мм : 3= 3 мм

4 м : 2 м = 2 м

10 грн : 2=5

8 грн : 2 грн = 4

Запитання 8

Обери вирази, які виконано правилно.

варіанти відповідей

5 = 5:1

7+1 = 7:1

8+8 = 8:8

10:10 = 20:20

Запитання 9

Обери правильне розв′язування до задачі:

У ящику було 40 рибин. Кожному із семи морських котиків розділили по 3 рибини. Скільки рибин залишилось у ящику?

варіанти відповідей

1) 7+3=10 (р.) - дали котикам;

2) 40-10=30 (р.)

Відповідь: 30 рибин залишилось.

1) 7-3=4 (р.) - дали котикам;

2) 40+4=44 (р.)

Відповідь: 44 рибин залишилось.

1) 7*3=21 (р.) - дали котикам;

2) 40-21=19 (р.)

Відповідь: 19 рибин залишилось.

Запитання 10

24 зошити роздали 24 учням. Скільки зошитів отримав кожен учень?

варіанти відповідей

Кожен учень отримав по 1 зошиті.

Кожен учень отримав по 24 зошити.

Кожен учень отримав по 10 зошитів.

Запитання 11

Обери вирази, які обчислені вірно.

варіанти відповідей

8:2:1=4

27:3:3=3

0*30*4=34

0:(78-19)=59

(56-49)*0=0

2*3*2=10

0*10*10=100

2*7+7*1=31

Запитання 12

У пеналі є 12 олівців. Третина з них - прості. Скільки простих олівців є в пеналі?

варіанти відповідей

У пеналі є 8 простих олівців.

У пеналі є 9 простих олівців.

У пеналі є 4 простих олівців.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест