Механічна кулінарна обробка м'яса, м'ясопродуктів, сільськогосподарської птиці, субпродуктів, приготування напівфабрикатів

Додано: 23 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 405 разів
24 запитання
Запитання 1

М'ясо складається з таких частин:

варіанти відповідей

м'язова, сполучна, жирова, кісткова

м'яка, тверда

їстівна, для промислової переробки

Запитання 2


З якою метою здійснюється кулінарне розбирання м'яса?

варіанти відповідей

Для відокремлення вирізки і товстого

краю від ребер

З метою раціонального використання

окремих частин туші, які мають різне

кулінарне призначення.

З метою розподілення пів туші на

попередню і задню частини

Запитання 3

Скільки потрібно взяти пшеничного хліба без шкоринки для приготування котлетної маси з 1 кг. м'яса?

варіанти відповідей

50

500

100

250

Запитання 4

За способом обробки тушки птиці бувають: (Декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

потрошені

заморожені

напівпотрошені

остиглі

Запитання 5

Процес зачищання м'яса від плівок і відділення сухожилля називається:

варіанти відповідей

обвалюванням

потрошінням

жилкуванням

фіксацією

Запитання 6

Для обпалювання тушки птиці натирають:

варіанти відповідей

крохмалем

кукурудзяним борошном

висівками

спиртом

Запитання 7

Видалення клема з туш м'яса проводиться після

варіанти відповідей

обвалювання

промивання

обсушування

жилкування

Запитання 8

При обробці охолодженої печінки обов'язково треба виконати операції:

варіанти відповідей

зняти плівку

розморозити

вимочити в холодній воді 2-3 години

Запитання 9

Який напівфабрикат з котлетної маси має форму цеглинки?

варіанти відповідей

зрази січені

шніцель січений

котлета

Запитання 10

Вкажіть спосіб розморожування м'яса

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у воді і на повітрі

Запитання 11

Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

батон покращеної якості

свіжий

житній черствий

черствий пшеничний

Запитання 12

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

котлети січені

зрази січені

тюфтельки

фрикадельки

Запитання 13

Оброблений мозок варять у якій воді?

варіанти відповідей

підсолодженій

підсоленій

підкисленій

Запитання 14

Що потрібно зробити з печінкою перед приготуванням для видалення гіркоти?

варіанти відповідей

зварити

запекти

бланшувати

Запитання 15

Щоб печінка не була твердою після смаження не варто…

варіанти відповідей

варити

пересмажувати

бланшувати

Запитання 16

Щоб після варіння язик гарно обчистився потрібно?

варіанти відповідей

залишити на кілька хвилин у гарячій воді

негайно витягти з води

гарячі язики занурюють у холодну воду

Запитання 17

У яку воду закладають мозок для варіння?

варіанти відповідей

киплячу

гарячу

холодну

Запитання 18

Мозок варять і солять за…

варіанти відповідей

10-15 хв

15-20 хв

5-10 хв.

Запитання 19

Мозок зберігають?

варіанти відповідей

у теплій воді

у тому самому відварі

у холодильнику

Запитання 20

Чому свинячу печінку перед смажінням бланшують?

варіанти відповідей

щоб була м’яка

щоб була смачна

щоб не була гірка

Запитання 21

М’язова тканина – це:

варіанти відповідей

основна їстівна частина

суглобові зв’язки

сухожилки, окістя

Запитання 22

Телятина має...

варіанти відповідей

м'ясо темно-червоного кольору

м'ясо світло-рожевого кольору

м'ясо яскраво-червоного кольору

Запитання 23

При прийманні м’яса перевіряють:

варіанти відповідей

ступінь вгодованості

органолептично визначають доброякісність

тару в якій знаходиться м'ясо.

Запитання 24

Котлетне м'ясо у яловичини:

варіанти відповідей

лопатка, пахвина

м’якоть шийної частини, пахвина і обрізки

вирізка і обрізки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест