Механічна кулінарна обробка риби та напівфабрикати з неї.

Додано: 6 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 159 разів
12 запитань
Запитання 1

В якому цеху проводять первинну обробку риби?

варіанти відповідей

а) в м'ясорибному

б) в рибному

в) в гар'ячому

Запитання 2

Яка основна мета обробка риби?

варіанти відповідей

а) видалення луски

б) видалення неїстівних частин

в) підготовка до теплової обробки

Запитання 3

Які є способи розморожування риби?

варіанти відповідей

а) на повітрі

б) комбінованим

в) в воді

Запитання 4

Що таке фіксація риби?

варіанти відповідей

а) це обдавання риби парою

б) це розморожування риби

в) це обробка риби розчином кухонної солі

Запитання 5

Скількома способами вимочують солону рибу?

варіанти відповідей

а) одним

б) двома

в) трьома

Запитання 6

Плавники видаляють, починаючи з:

варіанти відповідей

а) черевного

б) спинного

в) грудного

Запитання 7

Де зберігають рибу перед тепловою обробкою?

варіанти відповідей

а) у соляному розчині

б) у холодильнику

в) у посуді залиши холодною водою

Запитання 8

Які ознаки вказують на доброякісність риби?

варіанти відповідей

а) луска щільно прилягає, зябра сірі, брюшнина тверда, опуклі очі.

б) луска щільно прилягає, зябра рожеві, брюшнина тверда, опуклі очі.

в) луска щільно прилягає, зябра червоні, брюшнина тверда, запалі очі.

Запитання 9

Які відходи з риби використовують для приготування страв?

варіанти відповідей

а) технічні

б) харчові

в) смакові

Запитання 10

Які напівфабрикати з риби розрізняють у кулінарії?

варіанти відповідей

а) натуральні

б) натуральні січені

в) з котлетної маси

Запитання 11

Для чого вибивають котлетну масу з риби?

варіанти відповідей

а) для того, щоб вироби були пухкі

б) для того, щоб збагатити киснем

в) для того, щоб мали гарний вигляд

Запитання 12

До складу натуральної маси риби входить:

варіанти відповідей

а) м'якоть риби, хліб, цибуля, сіль, перець

б) м'якоть риби, сало шпик, часник, сіль, перець

в) м'якоть риби, хліб, яйця, цибуля, сіль, перець

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест