Методи оцінки якості сировини, напівфабрикатів, готової продукції

Додано: 30 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 435 разів
20 запитань
Запитання 1

  При оцінці рівня якості використовуються наступні методи:


варіанти відповідей

 Диференційний, комплексний, змішаний;


Інтеграційний, функціональний, метод узагальнень;


 Диверсифікаційний, кореляційний, абсорбції.


Запитання 2

  Метод симпліфікації у стандартизації полягає у:


варіанти відповідей

Зменшенні кількості типів виробів до числа, достатнього для задоволення потреби;


 Об’єднанні документів в одному з розрахунком, щоб регламентовані цим документом вироби можна було взаємозамінювати;


Розробці типових конструкцій чи технологічних процесів на основі загальних для виробів технічних характеристик.


Запитання 3

До різновидів вимірювання методу порівняння належать методи:

варіанти відповідей

Органолептичний, інструментальний, соціологічний, експертний, зіставлення.


Органолептичний, інструментальний, соціологічний, евристичний, зіставлення.


Органолептичний, інструментальний, експертний, евристичний, зіставлення.


 Органолептичний, інструментальний, соціологічний, експертний, евристичний.


Запитання 4

   При вимірюваннях може виникати похибка:


варіанти відповідей

 Випадкова, систематична, абсолютна.


 Випадкова, груба, абсолютна.


 Випадкова, систематична, груба.


 Вистематична, груба, абсолютна.


Запитання 5

 Документ, у якому встановлено правила, параметри і характеристики різного виду діяльності чи її результатів і який призначено для загального і багаторазового користування, - це:


варіанти відповідей

Наказ.


 Контракт.


Стандарт.


 Класифікатор.


Запитання 6

 Хімічний склад продукту характеризується:


варіанти відповідей

 Одиничним показником якості.


Комплексним показником якості.


Інтегральним показником якості.


Простим показником якості.


Запитання 7

 3а допомогою якого методу визначаються показники якості продукції на підставі висновків експертів?



варіанти відповідей

Візуального.


 Експертного.


Органолептичного.


Евристичного.


Запитання 8

Основними показниками якості харчових продуктів є:

варіанти відповідей

органолептичні та фізико-хімічні

органолептичні та мікробіологічні

органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні та показники безпеки

органолептичні, фізико-хімічні та показники безпеки

Запитання 9

Під час контролю якості та безпечності харчової продукції передбачається наступна послідовність оцінки:

варіанти відповідей

оцінка фізико-хімічних та органолептичних показників

оцінка мікробіологічних, фізико-хімічних та органолептичних показників

оцінка органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних показників та показників безпеки

оцінка органолептичних, мікробіологічних показників, оцінка показників безпеки та фізико-хімічних показників

Запитання 10

Оцінка показників якості та безпеки харчової продукції дозволяє визначити:

варіанти відповідей

відповідність продукції вимогам, встановленим нормативною документаці­єю

дотримання діючих рецептур

відповідність продукції вимогам, встановленим нормативною документа­цією, дотримання діючих рецептур та технологічних режимів виробництва

дотримання технологічних режимів виробництва

Запитання 11

Органолептичні методи контролю використовують на етапі:

варіанти відповідей

вхідного контролю

контролю готової продукції

вхідного контролю, операційного контролю та контролю готової продукції

вхідного контролю та контролю готової продукції

Запитання 12

Харчові продукти повинні відповідати таким основним вимогам:

варіанти відповідей

бути безпечними для здоров'я споживачів

мати привабливий товарний вигляд та естетичне оформлення із зазначен­ням спеціальних відомостей про якість продукту

характеризуватися високою харчовою цінністю

бути безпечними для здоров'я споживачів, мати привабливий товарний ви­гляд та естетичне оформлення із зазначенням спеціальних відомостей про якість продукту, характеризуватися високою харчовою цінністю залежно від свого призначення

Запитання 13

Контроль якості продукції здійснюється за наступним алгоритмом:

варіанти відповідей

відбирання проб, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка результатів випробувань

визначення номенклатури показників якості продукції, вибір методів контролю, відбирання проб, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка результатів випробувань

визначення номенклатури показників якості продукції, підготовка проб до випробувань, випробування продукції

відбирання проб, визначення номенклатури показників якості продукції, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка. результа­тів випробувань

Запитання 14

Відтворюваність результатів контролю залежить від:

варіанти відповідей

матеріально-технічного забезпечення

об'єктивності спеціалістів, що здійснюють контроль

матеріально-технічного забезпечення, а також об'єктивності та професіо­налізму спеціалістів, що здійснюють контроль

від класу точності обладнання

Запитання 15

Оберіть методи органолептичної оцінки харчових продуктів

варіанти відповідей

послідовності, порівняльна оцінка, розбавлення

бальна та порівняльна оцінка

послідовності, порівняльна оцінка, розбавлення, бальна оцінка

"бальна оцінка "

Запитання 16

Методи контролю якості харчових продуктів вважають експрес - методами:

варіанти відповідей

хімічні

метод екстракції

фізико-хімічні

фізичні

Запитання 17

Види контролю якості продукції:

варіанти відповідей

технічний, виробничий, приймальний, автоматичний

технічний, вхідний, виробничий, автоматизований

вхідний, технічний, приймальний, виробничий, органолептичний

вхідний, технічний, виробничий (операційний), приймальний

Запитання 18

Які показники органолептичної оцінки якості готової продукції є:

варіанти відповідей

Зовнішній вигляд, запах, смак, консистенція.

Зовнішній вигляд, запах, колір, смак, консистенція.

Запах, консистенція, смак, форма нарізання овочів

Зовнішній вигляд, запах, колір, смак, форма нарізання овочів

Запитання 19

Соціологічний метод якості продукції це:

варіанти відповідей

Збір думок фактичних споживачів продукції 

Сприймання органів відчуттів

Сукупності одиничних і комплексних показників якості

Сукупності комплексних показників якості

Запитання 20

Біологічний метод контролю використовується для :

варіанти відповідей

для визначення харчової цінності продукції

для визначення біологічної цінності продукції

для визначення харчової й біологічної цінності продукції

для визначення енергетичної ї цінності продукції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест