Міф

Додано: 3 жовтня
Предмет: Зарубіжна література, 6 клас
3 запитання
Запитання 1

Прочитайте і вкажіть, який з текстів є міфом.

варіанти відповідей

Колись жила одна бабуся, яка уміла чаклувати. Одного разу повз її будинок проходили двоє дівчаток. Бабуся попросила їх принести води з колодязя. Старша дівчинка не захотіла, а молодша допомогла бабусі. Тоді бабуся начаклувала їй цілу скриньку з дорогоцінними прикрасами, а старша дівчинка не отримала нічого

Колись жила одна жінка. У неї був син, якого вона дуже любила. Син виріс і захотів поїхати шукати свою долю. Він зробив човник, сів у нього і поплив річкою світ за очі. А матір залишилася на березі і чекала його. Довго вона чекала і перетворилася на вербу. Так і стоїть вона над водою, схилившись донизу.

Колись жив один чоловік. Він був дуже жадібний і ніколи нікому не допомагав. Він говорив, що люди повинні самі піклуватися про себе і тільки ледарі чекають допомоги від інших. Одного разу в його будинок влучила блискавка і все його майно згоріло. Тоді сусіди поділилися з ним і поприносили йому одяг, посуд, їжу і все, що потрібно. Чоловіку стало соромно. Він зрозумів, що поводився неправильно.

Запитання 2

Чому ви вважаєте, що це міф?

варіанти відповідей

Тому, що він цікавий

Тому, що він розповідає про далеке минуле

Тому, що він дещо пояснює

Запитання 3

Що пояснює цей міф?

варіанти відповідей

Як з'явилася верба

Як чоловік зрозумів свою помилку

Як одна дівчина отримала придане

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест