Мікробіологія важливих харчових продуктів

Додано: 5 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 135 разів
10 запитань
Запитання 1

Яким чином мікроорганізми можуть попадати в м'ясо, як харчовий продукт?

варіанти відповідей

в процесі первинної обробки

з обладнання

із кишківника

всі варіанти правильні

Запитання 2

Які форми мікроорганізмів сприяють появі на м'ясі жовтих та зелених плям?

варіанти відповідей

сарцини, бактерія флюоросценс

сарцини, продігіозум

бактерія флюоросценс, продігіозум

стафілокок, бацила

Запитання 3

Збудниками псування яєць найчастіше виступають...

варіанти відповідей

кишкова паличка,вібріон, стрептокок

кишкова паличка, протей, стафілокок

плісеневі гриби, стафілокок, продігіозум

кишкова паличка, сальмонели, стафілокок

Запитання 4

До складу мікрофлори риби найчастіше входять....

варіанти відповідей

стафілококи, безспорові палички, гнилісні бактерії

сарцини, безспорові палички, гнилісні бактерії

мікрококи, спорові палички, гнилісні бактерії

стрептококи, спорові палички, мікрококи

Запитання 5

Причиною якого отруєння може стати риба, як харчовий продукт?

варіанти відповідей

дизентерія

бруцельоз

сальмонельоз

ботулізм

Запитання 6

Яка мікрофлора може викликати псування механічно пошкоджених плодів та овочів?

варіанти відповідей

бактеріальна

епіфітна

умовно-патогенна

жодна з перечислених варіантів

Запитання 7

Найбільш розповсюджені "захворювання" хліба...

варіанти відповідей

крейдяна хвороба

картопляна хвороба

плісневіння

всі варіанти правильні

Запитання 8

В яких процесах приймають участь бактерії гербікола, сінна та картопляна палички?

варіанти відповідей

самозігрівання зерна

згіркнення зерна

сприяють гниттю зерна

прокисання зерна

Запитання 9

Вибери правильну відповідність...

варіанти відповідей

ґрунтова бактерія групи псевдомонас - мокре гниття картоплі

масляно-кислі бактерії - неприємний запах та смак квашеної капусти

молочно-кислі бактерії - приємний смак та запах квашеної капусти

всі варіанти правильні

Запитання 10

Види псування м'яса та ковбас....

варіанти відповідей

плісневіння, згіркання, ослизнення оболонок

плісневіння, кислотне бродіння

пігментація, гниття, згіркання

гниття

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест