Мікрофлора харчових продуктів

Додано: 1 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 438 разів
20 запитань
Запитання 1

Найпоширенішим видом псування мяса, як продукту білкового складу є:

варіанти відповідей

ослизнення

бродіння

гниття

пліснявіння

Запитання 2

Якщо охолоджене мясо зберігається в умовах підвищеної вологості, то виникає вада, що має назву:

варіанти відповідей

скисання

пліснявіння

згіркнення

ослизнення

Запитання 3

Якщо мясо зберігається при температурі до мінус 8 градусів, то на його поверхні здатні розмножуватися:

варіанти відповідей

гнильні бактерії

плісняві гриби

дріжджі

молочно-кислі бактерії

Запитання 4

Найбільшу кількість мікроорганізмів спостерігають на поверхні

варіанти відповідей

мяса

фаршу

копченої ковбаси

птиці

Запитання 5

Більш тривалий час зберігання мають

варіанти відповідей

напівфабрикати з січеного мяса

ліверні ковбаси

копчені ковбаси

напівкопчені ковбаси

Запитання 6

Імунітет свіжих яєць зумовлений наявністю:

варіанти відповідей

твердої поверхневої шкаралупи

плівки висохлого слизу

білкової речовини лізоциму

жиророзчинних вітамінів

Запитання 7

Розмноження мікроорганізмів в яйцях викликає переважно процес:

варіанти відповідей

бродіння

гниття

пліснявіння

слизоутворення

Запитання 8

Умовами, що сприяють розвитку мікроорганізмів на поверхні риби є:

варіанти відповідей

наявність поверхневого слизу

швидке охолодження

підвищена температура зберігання

швидка переробка

Запитання 9

Метою промислової стерилізації консервів є:

варіанти відповідей

припинення розвитку мікроорганізмів

знищення вегетативної форми бактерій

повна загибель усіх форм мікроорганізмів

гальмування розвитку патогенної мікрофлори.

Запитання 10

Залишкову мікрофлору консервів складають:

варіанти відповідей

молочно-кислі бактерії

дріжджі

спорові бактерії

міцелій пліснявих грибів

Запитання 11

Найбільший ризик для здоровя людини, спричинений вживанням консервів, зумовлених:

варіанти відповідей

фізичним видом бомбажу

біологічним видом бомбажу

хімічним видом бомбажу

металічним видом бомбажу

Запитання 12

Найбільш тривалий термін зберігання має

варіанти відповідей

свіже молоко

пастеризоване

стерилізоване

Запитання 13

При якій температурі риба є охолодженою

варіанти відповідей

+5, 0 град.

0, -5 град.

-5, -7 град.

-7, -8 град.

Запитання 14

Переважними видами псування хліба є:

варіанти відповідей

пліснявіння

бродіння

гниття

ослизнення

Запитання 15

Картопляну хворобу хліба здатні викликати:

варіанти відповідей

молочно-кислі бактерії

спороутворюючі бактерії

плісняві гриби

Запитання 16

Оберіть чинники, що сприяють розвитку мікрофлори на плодах та овочах:

варіанти відповідей

руйнування поверхневої плівки

наявність дубильних речовин

наявність імунітету

підвищена температура

Запитання 17

Оберіть чинники, що перешкоджають розвитку мікроорганізмів на плодах та овочах:

варіанти відповідей

підвищена температура

кисле середовище мякоті

наявність імунітету

наявність фітонцидів

Запитання 18

При якій температурі зберігається заморожена риба?

варіанти відповідей

0 град.

- 50 град.

- 10 град.

- 15 град.

Запитання 19

Оптимальна температура збереження замороженого мяса:

варіанти відповідей

- 10, - 12 град.

- 12, - 15 град.

- 15, - 17 град.

-17, - 20 град.

Запитання 20

Чому мясні субпродукти в громадське харчування надходять у замороженому вигляді?

варіанти відповідей

так смачніше

зменшується термін приготування страв

вміщують багато вологи (печінка, нирки, мозок)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест