Мистецтво європейського культурного регіону

Додано: 23 травня
Предмет: Мистецтво, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Композитори цього стилю винайшли дуже струнку й логічну систему правил побудови твору, завдяки якій складні почуття наділялися ясною і досконалою формою. Система жанрів, форм і правил гармонії, що була розроблена композиторами цього часу, зберігає своє значення й сьогодні.

варіанти відповідей

Класицизм

Античність

Романський

Романтизм

Запитання 2

Музичні твори цього часу більш палкі і емоційно виразні. Митці намагалися за допомогою музичних засобів висловити глибину і багатство внутрішнього світу людини.

варіанти відповідей

Романтизм

Класицизм

Готика

Реалізм

Запитання 3

Твори видатних композиторів цього стилю висловлюють глибоку правду життя, служать відзеркаленням своєї епохи, створюють соціально-психологічний портрет сучасника, відображають сутність людських стосунків у соціально-історичному плані.

варіанти відповідей

Реалізм

Романтизм

Модернізм

Модерн

Запитання 4

Характерною рисою музики під час цього стилю був так званий григоріанський хорал (одноголосний спів) — традиційний спів католицької церкви.

варіанти відповідей

Романський

Готичний

Античний

Епоха Відродження

Запитання 5

Скульптори цього стилю приділяли увагу анатомічним принципам будови людського тіла і поняття про пропорційність, стали результатом поступового розвитку в суспільстві доброго смаку і уявлень про красу. Майстри не просто надавали статуям природних поз, але навіть зображали емоції.

варіанти відповідей

Античний стиль

Класичний стиль

Романський стиль

Епоха Відродження

Запитання 6

Основні риси бароко у мистецтві скульптури:

варіанти відповідей

динамізм поз, різкий розворот тіл, експресивність жестів і осіб.

відполірована до блиску поверхня мармуру.

розквіт монументальної скульптури; зв'язок із середовищем та інші.

орієнтація на античні зразки і втілення людської особистості у скульптурі.

Запитання 7

В цю епоху отримують поширення публічні пам'ятники, які уособлювали доблесть і мудрість відомих діячів. Нерідко їх зображували в образі античних богів. Скульптурам цього стилю були властиві спокій, стриманість жестів, неупередженість виразів, чистота ліній.

варіанти відповідей

Класицизм

Ренесанс

Рококо

Бароко

Запитання 8

Художникицих часів вперше створили ілюзію глибини простору, відкрили перспективу і тим самим зробили художньо-образне бачення об'ємним. Митці навчилися відображати взаємостосунки людей не через масштаби фігур, а композиційно, через їх взаєморозташування. Це стало новим народженням живопису.

варіанти відповідей

Часи ренесансу

Часи класицизму

Часи романтизму

Часи Відродження

Запитання 9

Художники цього стилю відкрили мистецтву нові прийоми просторової інтерпретації форм у її вічно мінливій життєвій динаміці, активізували життєву позицію. Герої їх картин перебували між двома полюсами — добра і зла, насолоди і каяття, життя та смерті.

варіанти відповідей

Бароко

Рококо

Ренесанс

Модернізм

Запитання 10

Митці цієї епохи намагалися показати правду життя, втілену художніми засобами живопису, прагнули утвердити ідеали добра, справедливості і щастя, широко використовували умовні форми зображення, гіперболу і гротеск.

варіанти відповідей

Художники-реалісти

Художники-романтики

Художники-класики

Художники Відродження

Запитання 11

Архітектура цього стилю — це грандіозні собори, монастирі, неприступні кремезні замки-фортеці і храми-фортеці. Функціональне призначення романської архітектури — оборона.

варіанти відповідей

Романський стиль

Античний стиль

Класичний стиль

Ренесанс

Запитання 12

 Цей стиль досяг піку своєї популярності в останній декаді XIX — на початку XX ст. Його характерною особливістю стала ідея синтезу, яка б змогла об'єднати всі види мистецтва і залучити до сфери прекрасного природну красу. Його архітектуру відрізняє відмова від класичних ліній і кутів на користь більш декоративних (необарочних, неоготичних) при використанні нових матеріалів таких, як метал, бетон, залізобетон.

варіанти відповідей

Стиль модерн

Стиль модернізм

Стиль реалізм

Стиль класицизм

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест