Основними білками молока є:
Основним вуглеводом молока є:
При взаємодії лактози з білками утворюються меланоїдини, які спричиняють:
Енергетична цінність питного молока:
Пастеризація молока проводиться:
Молоко пастеризоване виробляють в наступному асортименті:
Яким зброджуванням молочного цукру лактози одержують простоквашу, йогурт, сметану?
Які кисломолочні продукти одержують змішаним бродінням?
Заквашене молоко розливають у пляшки і переміщують у приміщення з певною температурою для сквашування, продукти одержують з непошкодженим згустком при:
Вітамінів у кисломолочних продуктах більше тому, що молочнокислі бактерії синтезують:
Ацидофільні продукти одержують сквашуванням молока ацидофільною паличкою, яка зумовлює:
Сировиною для виготовлення сметани є
Сметану звичайну виготовляють з вмістом жиру:
До органолептичних показників якості кисломолочних продуктів відносять
Метод виробництва масла який оснований на концентрації жирових кульок (шляхом сепарування вершків) до жирності продукту який виробляється, проводиться неперервним способом, називається
Масло селянське несолене містить жиру:
Масло топлене містить жиру:
Такі види масла як шоколадне, фруктово-ягідне, чайне відносяться до:
Солодким смаком, щільною консистенцією, великими вічками характеризуються сири:
Особливістю виготовлення Швейцарського сиру є
Злегка гострим смаком, пластичною консистенцією, рисунком, який складається з великої кількості дрібних вічок характеризуються сири:
Не має рисунку на розрізі
Дозріває за участю молочнокислих бактерій і голубої плісені, що розвивається всередині сирної маси і має дієтичне і лікувальне значення сир:
До якої групи сирів відносяться Бринза, Сулугуні, Столовий ?
Сири скибкові, пастоподібні, пластичні, вершкові, консервні, ковбасні копчені відносяться до асортименту:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома