Морфологія та фізіологія мікроорганізмів

Додано: 3 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 344 рази
12 запитань
Запитання 1

До кулястих бактерій належать:

варіанти відповідей

мікрококи

вібріони

бацили

сарцини

Запитання 2

Паличкоподібна форма клітин притаманна

варіанти відповідей

вібріонам

диплококам

бацилам

дріжджам

Запитання 3

У бактеріальних клітинах спори виконують функцію

варіанти відповідей

розмноження

захисну

руху

накопичення поживних речовин

Запитання 4

Клітина пліснявих грибів має назву

варіанти відповідей

джгутик

пілі

гіфи

спірили

Запитання 5

Спори пліснявих грибів виконують функцію

варіанти відповідей

захисну

розмноження

накопичення їстівних речовин

руху

Запитання 6

Переважною формою клітин дріжджів є:

варіанти відповідей

ниткоподібна

лимоноподібна

гілляста

спіралеподібна

Запитання 7

Яку переважно роль відіграють білки у мікроорганізмах?

варіанти відповідей

енергетичну

роль пластичного матеріалу

роль утворення спор

впливають на процеси розмноження

Запитання 8

Мікроорганізми, які здатні до процесів дихання без наявності кисню, належать до

варіанти відповідей

аеробів

анаеробів

факультативних анаеробів

суворих анаеробів

Запитання 9

За якої температури найбільш активно здійснюється спиртове бродіння:

варіанти відповідей

0 - 10 град.

25 - 40 град.

50 - 60 град.

60 - 70 град

Запитання 10

Які види дріжджів використовують переважно у хлібопеченні?

варіанти відповідей

дріжджі верхового бродіння;

дріжджі низового бродіння;

Запитання 11

Які збудники здатні викликати лимоннокисле бродіння?

варіанти відповідей

дріжджі

маслянокислі бактерії

плісняві гриби

пропіоновокислі бактерії

Запитання 12

Кінцевими продуктами процесу гниття є речовини:

варіанти відповідей

сірководень

етиловий спирт

моносахариди

аміак.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест