Музичне, театральне мистецтва та кіномистецтво України

Додано: 11 квітня 2022
Предмет: Мистецтво, 11 клас
Тест виконано: 186 разів
12 запитань
Запитання 1

На фресках якого собору збереглися зображення виконавця гри на гудку — інструменті подібному до скрипки. Також там можна побачити цілий ансамбль музикантів:

варіанти відповідей

Михайлівського

Софійського

Десятинної церкви

Запитання 2

Золотою добою у розвитку української народної пісні можна вважати .............століття. В піснях цього періоду формуються й закріплюються ті характерні прикмети української народної пісні, які вирізняють її з пісень інших народів.

варіанти відповідей

ХІ-ХІІІ

ХIV-XV

XVI-XVIII

Запитання 3

У царині вокальної творчості одне з провідних місць належить видатному українському філософу, поету, педагогу, музиканту, який грав на багатьох інструментах. Він писав канти, створив збірку «Сад божественних пісень». Це -....

варіанти відповідей

Дмитро Бортнянський

Артемій Ведель

Григорій Сковорода

Запитання 4

Українська поп-музика народилася  в 1989 з першим фестивалем..............Саме цей фестиваль поставив межу між традиційною естрадою (метри Софія Ротару та Володимир Івасюк) і новою хвилею української поп-музики.

варіанти відповідей

"Червона Рута"

«Таврійські ігри»

«Голос країни»

Запитання 5

Архітектурні залишки амфітеатру археологам пощастило знайти лише в ............... За типом розташування у просторі він наслідував грецькі театральні споруди. 

варіанти відповідей

Ольвії

Херсонесі

Боспорі

Запитання 6

Перший український професійний театр був створений 1864 р. у .......... при товаристві «Руська бесіда» і називався «Руський народний театр». Колектив, очолюваний Омеляном Бачинським, гастролював з постановками п’єс українською мовою.


варіанти відповідей

Києві

Одесі

Львові

Запитання 7

Принципи реалізму і народності сповідували і втілювали у своїй культурно-просвітницькій діяльності фундатори українського класичного театру, метафорично іменованого пізніше «театром .............»:

Марко Кропивницький (1840—1910), Михайло Старицький (1840—1904), Іван Карпенко-Карий (1845—1907).


варіанти відповідей

народним

українським

корифеїв

Запитання 8

Фундатором нового українського театру стає ................ У 1916 році він створив Молодий театр – театр пошуків нових форм утілення тогочасної та класичної драматургії. 


варіанти відповідей

Володимир Винниченко

Лесь Курбас

Гнат Хоткевич

Запитання 9

У 1893 році головний механік Одеського Новоросійського університету .............. винайшов і сконструював прототип сучасного кінознімального апарату та апарату для кінопроекції. Тоді ж він здійснив перші в світі кінозйомки — зафільмував вершників і метальників списів. 

варіанти відповідей

Альфред Федецький

Данило Сахненко

Йосип Тимченко

Запитання 10

Перший український фільм — «Запорізька Січ», зняв в 1911 .........................в Катеринославі (нині Дніпро).

варіанти відповідей

Йосип Тимченко

Данило Сахненко

Альфред Федецький

Запитання 11

Особливу роль у становленні українського кіномистецтва відіграли фільми «Звенигора» (1928), «Арсенал» (1929), «Земля» (1930). Творчість цього режисера піднесла вітчизняний кінематограф до світового рівня. Стилістика, створена ним, поклала початок напряму, який визначають як «українське поетичне кіно». Мова йдеться про ............


варіанти відповідей

Дзигу Вертова

Ігоря Савченка

Олександра Довженка


Запитання 12

Цьому акторові належать головні ролі в історичному серіалі “Чорна рада” Миколи Засєєва-Руденка (2000) та фільмі Юрія Іллєнка “Молитва за гетьмана Мазепу” (2001), а також польського режисера Єжи Гофмана “Вогнем і мечем”. Це - ..........................

варіанти відповідей

Дмитро Ступка

Остап Ступка

Богдан Ступка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест