Музика і кохання

Додано: 14 лютого 2020
Предмет: Музичне мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 47 разів
10 запитань
Запитання 1

Один із найпрекрасніших своїх творів Бетховен присвятив своїй юній 17-річній учениці , графині Джульєтті Гвічарді, в яку був палко закоханий. Відгадайте назву твору композитора.


варіанти відповідей

До Елізи

Місячна соната (соната №14)

Апасіоната

Ода до радості (Симфонія №9)

Запитання 2

Під час гастролей у Києві у лютому 1847 року Ференц Ліст познайомився з жінкою , близька дружба з якою тривала протягом усього його життя. Саме цій красуні композитор присвятить усі свої симфонічні поеми, хоча композитору так і пощастило з нею одружитися. Назвіть ім’я красуні.


варіанти відповідей

Ольга Вітгенштейн

Кароліна Жолкевська

Кароліна Вітгенштейн

Ольга Кобилянська

Запитання 3

Цей дуже відомий твір великий композитор Вольфганг Амадей Моцарт присвятив своїй дружині Констанції до 5 річниці їх шлюбу, в день річниці і відбулася його прем’єра , хоча надрукований був аж після смерті композитора.


варіанти відповідей

Турецький марш

Маленька нічна серенада

Симфонія №40

Реквієм

Запитання 4

Коли Фридерику Шопену було 28 років, він познайомився із видатною жінкою, баронесою Дюдеван, яка мала на той час широку літературну популярність і видавала свої твори під псевдонімом. Чи знаєте, що це за псевдонім?


варіанти відповідей

Жорж Санд

Джейн Остін

Марко Вовчок

Кароліна Вітгенштейн

Запитання 5

Видатний композитор Родіон Щедрін був закоханий та одружився з прекрасною красунею, видатною балериною, яка надихнула його написати багато цікавих творів. Саме для неї, наприклад, було створено композитором «Кармен-сюїту». Чи знаєте ім’я цієї балерини?


варіанти відповідей

Анна Павлова

Галина Уланова

Майя Плісецька

Марі Рамберг

Запитання 6

Історію цього кохання показав у своїй опері Крістоф Віллібальд Глюк. Головний герой так оплакував смерть коханої дружини, що пішов у саме пекло, щоб її повернути до життя, і силою музики таки зробив це. Назвіть твір композитора .


варіанти відповідей

Ромео і Джульєтта

Зевс і Афіна

Самсон і Даліла

Орфей і Еврідіка

Запитання 7

Цю трагічну історію кохання двох молодих веронців із родин, що дуже ворогували між собою, написав Вільям Шекспір. За цим сюжетом є багато музичних творів (балет Прокоф’єва, увертюра-фантазія Чайковського, мюзикл Бернстайна, і т.д. Назвіть цей твір.


варіанти відповідей

Ромео і Джульєтта

Самсон і Даліла

Юнона і Авось

Орфей і Еврідіка

Запитання 8

Цю пісню написав галицький композитор Ярослав Барнич, присвятивши красуні, в яку був закоханий (хоча довгий час авторство пісні радянська влада свідомо приписувала іншому композитору), пізніше пісня стала частиною його однойменної оперети.


варіанти відповідей

Ой ти, дівчино, з горіха зерня

Гуцулка Ксеня

Шаріка

Оксано, Оксано, я чую твій голос

Запитання 9

В одній з опер Лисенка закоханий у польську панянку парубок, син козацького полковника, забуває про свій військовий обов’язок і зраджує заради коханої Батьківщину. Фатальні наслідки цієї історії кохання були для всіх героїв твору. Назвіть цю оперу.


варіанти відповідей

Наталка Полтавка

Енеїда

Тарас Бульба

Пікова Дама

Запитання 10

Історія кохання японки та американця в опері Пуччіні не мала б успіху публіки, якби цю оперу не врятувала наша українська співачка Соломія Крушельницька, що була в дружбі з композитором і взялася йому допомогти.


варіанти відповідей

Тоска

Турандот

Манон Леско

Чіо-Чіо-Сан (Мадам Батерфляй)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест