24 червня о 18:00Вебінар: Практика створення матеріалів для оформлення та зонування класного приміщення в НУШ

"Нумерація багатоцифрових чисел"

Додано: 6 грудня 2020
Предмет: Математика, 4 клас
15 запитань
Запитання 1

Число двісті три тисячі чотириста два записують так:

варіанти відповідей

 203 042

230 402

203 402

23 402

Запитання 2

За числом 19 099 слідує число:

варіанти відповідей

19 910

 19 100

 190 910

20 000

Запитання 3

Тридцять тисяч три пишеться так:

варіанти відповідей

300 003  

30 003

30 300

3 300

Запитання 4

Яке з поданих чисел складається із 64 одиниць другого класу й 7 одиниць першого класу?

варіанти відповідей

 647

 6 407

 64 007

64 700

Запитання 5

Число 510 304 розкладають на розрядні доданки так:

варіанти відповідей

500 000 + 100 000 + 300 + 4

 50 000 + 10 000 + 300 + 4

510 000 + 30 + 4

500 000 + 10 000 + 300 + 4

Запитання 6

Укажи, що позначає в записі числа 340 514 цифра 4 :

варіанти відповідей

 4 тис. і 4 од.

4 дес.тис. і 4 од.

 4 од.тис. і 4 од.

 4 сот. і 4 дес.

Запитання 7

У числі 560 000 відкинули три нулі. У скільки разів зменшилось число?

варіанти відповідей

 у 10 разів

у 100 разів

  у 1000 разів

на 1000

Запитання 8

Визнач, скільки всього десятків тисяч містить число 923 456 ?

варіанти відповідей

2

23

92

5

Запитання 9

Обчисли вираз 5000 :10=

варіанти відповідей

5

500

25

50000

Запитання 10

Обчисли вираз: 2000 * 4 =

варіанти відповідей

8000

80

800

16000

Запитання 11

Розвяжи задачу: Насіння кукурудзи запакували в 5 мішків по 40 кг у кожний, насіння гарбуза - у 3 мішки по 30 кг у кожний, а насіння петрушки - в 1 мішок массою 25 кг. Визнач загальну масу насіння в усіх цих мішках.

варіанти відповідей

 290 кг

  95 кг

103 кг

 315 кг

Запитання 12

Розв'яжи задачу : Для продажу на ярмарку було виготовлено 120 серветок, вишитих хрестиком, а гладдю - на 45 серветок менше. Три групи туристів придбали по 35 серветок кожна. Скільки серветок залишилося?

варіанти відповідей

90 серветок

130 серветок

  60 серветок

15 серветок

Запитання 13

Розв'яжи рівняння х - 500=200+200

варіанти відповідей

 х =300

  х = 100

 х = 900

  х = 400

Запитання 14

Розв'яжи рівняння х*4=600

варіанти відповідей

2400

 150

 604

Запитання 15

Розв'яжи задачу: Двоє операторів набрали на комп’ютері 696 сторінок. Перший оператор набирав 16 днів по 21 сторінці на день. По скільки сторінок на день набирав другий оператор, якщо він працював 15 днів?

варіанти відповідей

1) 21*16=336

2)696-336=360

3)360*15=5400

1) 21*16=336

2)696-336=360

3)360:15=24

  1) 21*16=336

2)696-336=360

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест