Облік, калькуляція і звітність, кухар 3 розряд

Додано: 1 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 200 разів
10 запитань
Запитання 1

На які види поділяється господарський облік?

варіанти відповідей

 аналітичний, статистичний, балансовий;

меморіальний, журнальний, табличний;

оперативний, статистичний, бухгалтерський.

Запитання 2

Обов'язкові реквізити будь-якого документа:

варіанти відповідей

номер документа, назва підприємства;

назва підприємства, печатка підприємства; 

назва підприємства, дата документа, підпис керівника

Запитання 3

 Назвіть види збірників рецептур для підприємств харчування

варіанти відповідей

Збірник страв дієтичного харчування

Збірник національних страв і кулінарних виробів

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів

Збірник банкетних страв

Збірник рецептур борошняних кондитерських і булочних виробів

Збірник рецептур української кухні

Запитання 4

У збірнику рецептур 1й варіант закладання продуктів призначений для:

варіанти відповідей

кафе;

ресторанів

їдалень;

Запитання 5

Збірник технологічних карток це:

варіанти відповідей

це нормативний документ, який містить технологічні картки;

збірник рецептур 

сумісність продуктів, їхня взаємозамінність, режим холодної і теплової обробки сировини; 

Запитання 6

Норма вкладення продуктів вагою нетто це

варіанти відповідей

вага сировини після її механічної і кулінарної обробки

вага не обробленої сировини;

найменування компонентів, необхідних для виготовлення страви.

Запитання 7

Калькуляція - це ...

варіанти відповідей

спосіб кількісного відображення і якісної характеристики господарської діяльності з метою управління нею

обчислення собівартості одиниці продукції, виконаних робіт та послуг, а також заготівельної собівартості матеріальних цінностей та засобів виробництва за елементами витрат

процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам

Запитання 8

Із скількох частин складається збірник рецептур страв та кулінарних виробів

варіанти відповідей

трьох

чотирьох

п'яти

Запитання 9

Скільки розділів включає збірник рецептур страв та кулінарних виробів?

варіанти відповідей

16

17

18

Запитання 10

Бухгалтерський облік поділяють на:

варіанти відповідей

Фінансовий, управлінський

господарський, бухгалтерський

Аналітичний, економічний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест