Обмін речовин

Додано: 5 жовтня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Копія з тесту: Обмін речовин
Тест виконано: 211 разів
12 запитань
Запитання 1

У кілоджоулях чи кілокалоріях виражаються :

варіанти відповідей

харчова цінність

енергетичні потреби

вуглеводні продукти

Запитання 2

компоненти їжі, що використовуються в натуральному або переробленому, зміненому або незмінному вигляді.

варіанти відповідей

харчування

харчові продукти

поживні речовини

Запитання 3

Обмін речовин -це:

варіанти відповідей

 асиміляція

дисиміляція

метаболізм

ферментація

Запитання 4

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

мінеральні речовини

жири

вітаміни

вуглеводи

Запитання 5

 В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

печиво, цукерки

олія, сало

яйця, молоко

овочі, фрукти

Запитання 6

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 7

До жиророзчинних вітамінів належить:

варіанти відповідей

B6 (піридоксин)

B1 (тіамін)

A (ретинол)

B2 (рибофлавін)

Запитання 8

Головним джерелом вітамінів є:

варіанти відповідей

 молоко, м'ясо

риба, горіхи, морепродукти

 овочі, фрукти, ягоди

 фрукти, рослинна олія, варення

Запитання 9

Який з вітамінів є водорозчинним?

варіанти відповідей

D

A

C

E

Запитання 10

Яку іншу назву має вітамін С ?

варіанти відповідей

аскорбінова кислота

нікотинова кислота

каротин

піридоксин

Запитання 11

Недостатність якого вітаміну у продуктах харчування зумовлює розвиток рахіту?

варіанти відповідей

K

В12

D

B6

Запитання 12

Джерелом аскорбінової кислоти (вітаміну C) є:

варіанти відповідей

М’ясо птиці, яловичина, печінка, дріжджі

Чорна смородина, шипшина, лимон

Чорний хліб, яєчний жовток, печінка

Рисові висівки, зародки пшениці, нирки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест