основною структурною і функціональною одиницею організму є:
оберіть всі правильні твердження:
Недостатність якого вітаміну у продуктах харчування зумовлює розвиток рахіту?
Як називається процес порушення нормального функціонування організму внаслідок недостатнього споживання того чи іншого вітаміну з продуктами харчування.
В оорганізмі людини постійно підтримується температура +36,6 ∘С. Назвіть :сукупність процесів, що забезпечують цю сталість.
Здатність організмів відповідати на впливи зовнішнього середовища (світло, температура, дотик, склад води, їжа тощо) - це
До сполучних тканин відносяться (кілька варіантів відповіді)
До жиророзчинних вітамінів належить:
Серед речовин найбільшу добову потребу людини становлять:
З амінокислот складаються молекули:
Джерелом аскорбінової кислоти (вітаміну C) є:
Укажіть твердження, що характеризують правила харчування:
В яких продуктах міститься білок?
Речовини у складі харчових продуктів, що мають для організму харчову та енергетичну цінність - це....
За сучасною класифікацією харчові продукти поділяють на групи:
Які є функції харчування?
Є джерелом для синтезу мікроорганізмами кишечнику вітамінів В1, В2, В12, К, а також сприяє руховій активності та секреції кишкового тракту - це...
Органічні високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот - це...
Процес перетворення складних речовин на прості з виділенням енергії - це...
Антуан де Сент-Екзюпері (1900-1944) так писав про цю сполуку: "У тебе немає ні смаку, ні кольору, ані запаху, тебе неможливо описати , тобою насолоджуються, не знаючи, що ти таке". Назвіть сполукую
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома